$left
$middle

Vad tycker Eurovisionartisterna om Malmö? Vi har frågat dem!

Flera av Eurovisionartisterna har nu varit i Malmö i över en vecka och hunnit utforska staden mellan repetitioner, intervjuer och fester. Så vad tycker de om Malmö? Vi har frågat dem.

Windows95Man (Finland)

Teemu Keisteri är mannen bakom Windows95Man-kostymen, en välkänd finsk mångbottnad artist med experimentella musikaliska och visuella uttryck.

Vi är från värdstaden Malmö. Vad tycker du om Malmö?

– Jag älskar Malmö! Jag har uppträtt här kanske tre, fyra gånger tidigare. Nu har jag varit här i en vecka och har äntligen sett staden och ätit god falafel. Och ja, en fantastisk första semestervecka - och nu ska jag börja jobba.

Windows95man

iolanda (Portugal)

I portugisiska iolanda Costas musik hör vi pop och R&B, utan att artisten någonsin kompromissar med sina traditionella portugisiska och iberiska rötter. Hon är en lovande sångerska och låtskrivare som släppte sin debut-EP "Cura" i mars 2023. Under lördagen framförde hon sin låt Grito.

Tack för en sådan fantastisk show i Eurovision Village! Hur var det att spela i Eurovision Village?

– Åh, det var verkligen häftigt. Det var första gången som jag sjöng på en så öppen plats med så många människor, så jag var verkligen jätteglad. Så ja, jag hoppas att vi kan göra det igen – nästa år, det skulle vara coolt.

iolanda

Baby Lasagna (Croatia)

Marko Purišić är singer-songwriter i konstellationen Baby Lasagna från Kroatien. Baby Lasagnas ambition är att underhålla och samtidigt uppmärksamma publiken på vår tids sociala, andliga och miljömässiga utmaningar.

Vad tycker du om Malmö?

– Jag älskar den för att den har en småstadskänsla, samtidigt som den är en stor, stor stad.

Har du testat falafel?

– Ja, det har jag gjort, så klart. Och jag älskar det. Jag har ätit det i tre dagar nu, så ja, jag borde sluta.

Baby Lasagna

Besa (Albania)

Besa Kokëdhima har kommit till Malmö från Albanien. Hennes musik är en blandning av olika genrer från pop till elektronisk musik, R&B till ballader, och allt däremellan. Hon har en stark, passionerad fanskara som uppskattar henne både för musiken och för hennes aktivism inom djurrätt, sociala frågor och jämlikhet.

Vad tycker du om staden?

– De första dagarna tyckte jag att det var för tyst. Men sedan insåg jag hur mycket jag behövde den här panoramalika staden och tystnaden som ger oss lugn och ro. Det är underbart, verkligen. Och folk är väldigt, väldigt trevliga och vänliga. Så det är fantastiskt. Man kan lämna saker överallt, man behöver inte bära sina väskor någonstans. Det är lite nytt för oss, haha.

Besa
sv