Peter Abrahamsson 

Läs om Peter Abrahamssons syn på sin roll som rektor på Hermodsdalsskolan och om varför han valt att bli rektor.

Manlig rektor

Peter Abrahamsson, rektor Hermodsdalsskolan. Foto: © Malmö stad / Freddy Billqvist

”Malmö stads grundskolor har utvecklats enormt. Så starka som vi är nu har vi aldrig varit, även jämfört med andra arbetsplatser. Som rektor får jag ett otroligt stöd.”

Vad är det du gör på ditt jobb?

– Jag är rektor på Hermodsdalsskolan och ytterst ansvarig för verksamheten. Ingen dag är den andra lik. Min arbetsdag består bland annat av möten med elever, vårdnadshavare, lärare och annan personal. Jag arbetar också med strategier, ekonomi och fastighetsarbete samt uppföljning och redovisning. Vidare arbetar jag med planering för framtiden och rekrytering av personal till skolan. Jag har också mycket kontakt med olika aktörer i området såsom polis, köpmän, fastighetsägare och politiker.

Vad är det som är så roligt med att vara rektor?

– Att få möjlighet att positivt påverka barn och ungas framtid.

Vad är det bästa med att jobba på Hermodsdalsskolan?

– Det bästa med Hermodsdalsskolan är kontakten med barn och unga varje dag samt den engagerade och kompetenta personalen.

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Malmö stads grundskolor?

– Grundskoleförvaltningen erbjuder stort stöd inom olika områden kopplat till vår verksamhet, såsom till exempel HR, ekonomi, kommunikation, ledarutveckling och pedagogisk inspiration. Fokus är hela tiden på varje elevs bästa skola, det vill säga en framtidstro på våra elever.

Vilka utmaningar möter du i ditt jobb?

– Utmaningarna är att få alla vårdnadshavare att förstå att vi är en demokratisk verksamhet som vill att alla barn ska lyckas. Tillsammans kan vi skapa goda samhällsmedborgare.

Hur är dina kollegor?

– De är samarbetsvilliga och vi stöttar varandra.

Vad skulle du säga till andra rektorer som funderar på att söka jobb på grundskolor i Malmö stad?

– Grundskoleförvaltningen i Malmö stad är stabil och utvecklingsbenägen. De satsar på sina grundskolor och strävan är att alla elever ska lyckas.

Fråga en som vet!

Har du funderingar kring hur det är att jobba som lärare eller skolledare i Malmö stads grundskolor? Är det någonting du skulle vilja prata med oss om?

Kontakta oss via nedan formulär så får du svar från någon av dina framtida kollegor! Vi vill gärna ha kontakt med dig!Vill du ha svar per e-post, fyll i din e-postadress.

Senast ändrad: 2017-11-05 13:18