Visningar och arrangemang

Malmö Museer erbjuder arrangemang och visningar av olika slag. På den här sidan hittar du de visningar som är öppna för allmänheten. Krävs det att du förbokar så står det i texten.

Micro-droneracing

16 december kl 10–17, Teknikens och Sjöfartens hus

Välkommen till FPV micro-droneracing! Några av Sveriges bästa droneracing-piloter gör upp om mästartiteln med upp till 125 mm racing-drönare. Publiken kan följa tävlingen och se det piloterna ser i sina videogoggles på storbild.

Mellan tävlingsheaten finns det möjlighet att prova på i simulator, med-åkning i video-goggles och ta en närmare titt på de tävlandes maskiner. Om väder tillåter blir det även uppvisning av större racing-drones på gården.
Arrangör: Flygakademien och TeamKickRacing i samarbete med Malmö Museer.

Bli uppfinnare för en dag

Söndagar kl 13–16 till och med 17 december 2017, Teknikens och Sjöfartens hus
Malmö Uppfinnarförening fortsätter att gästa museet på söndagar! Bygg och programmera LEGO-robotar. Det är drop-in så kom när det passar, stanna en stund eller hela tiden.

Pixlar förr och nu!

Foto: Colourbox

Kreativ verkstad 27 och 28 december kl 12­–16, Kommendanthuset
Gör fantasifulla pärlplattor med inspiration från datavärlden. Brodera i korsstygnsteknik, gårdagens pixlar.

Passa på att också besöka utställningen Hjärta spel på Slottsholmen.

Sagor på slottet & sagoverkstad

Foto: Andreas Nilsson/Malmö Museer

6 och 7 januari 2018
Vi går en sagoslinga på Malmöhus slott och ser var drottningen hade sin säng, garderob och toalett! Kanske får du höra historien om varför två magiska horn placerades på slottet en gång och om hur en flicka fick så förfärligt ont av en liten ärta? Vi möts vid giraffen i entrén, Slottsholmen: kl 13, 14 och 15!

På Kommendanthuset erbjuder vi samtidigt kreativ verkstad på tema sagor. Dekorera din egen krona, gör en glittrande mask eller hitta på din egen saga. Tid: 6 och 7 januari 2018 kl 12–16.

Visningar av ubåten U3

© Andreas Rasmusson/Malmö Museer

På Teknikens och Sjöfartens hus kan du besöka ubåten U3. Den är öppen dagligen kl 10–17. På tisdagar och söndagar kl. 13–16 finns dessutom U3´s besättningsmän på plats, för att berätta om livet ombord en ubåt. Grupper förbokas på 040-344423.

Aktiviteter för barn och unga

Museets pedagoger levandegör historia, teknik och natur, erbjuder spännande experiment och ser till att ni får det där lilla extra. 

Grupper och skolklasser...

...kan boka visningar på olika teman och av olika utställningar.
- Vi erbjuder gruppvisningar.
- Är du pedagog/lärare kan du boka en visning för elever.

Bokar gör du genom att kontakta bokningen: Telefon 040-34 44 23, telefontid kl 9–12 måndag–fredag. E-post: boka.museum@malmo.se.

Automatorkesterns comeback

Varje lördag spelar den mekaniska orkestern "live" kl 13:00, 13:30, 14:00 och 14:30 i utställningen Tidernas stad på Teknikens och Sjöfartens hus. Övriga dagar finns den för beskådan.

Senast ändrad: 2017-12-13 11:16