Visningar och arrangemang

Malmö Museer erbjuder arrangemang och visningar av olika slag. På den här sidan hittar du de visningar som är öppna för allmänheten. Krävs det att du förbokar så står det i texten.

Arkeologiafton i Östra Grevie

19 oktober kl. 17–19
Nu gräver arkeologerna igen i Östra Grevie! Denna gång är det hus och gårdar från yngre järnålder, cirka 400-tal till slutet av vikingatid, som är huvudfokus för undersökningarna.

Den 19 oktober bjuder Sydsvensk Arkeologi i samarbete med Östra Grevie byalag, Malmö Museer och Trelleborgs museum in till en Arkeologiafton. Vi tittar på fältet som arkeologerna arbetar med, ser hur lämningarna ser ut och vad de är lämningar av. Läs mera här ...

Höstlovet på museet

30 oktober3 november kl. 13–15. 4 november kl. 1216.

Foto: Johanna Rylander/Malmö Museer

Öppet hus med kreativ verkstad! Gör betlyktor och fladdermusholkar, gjut gipsfingrar och dödskallar. Plats: Kommendanthuset.

Dessutom hela höstlovsveckan: Gå skallgång på Slottsholmen! Hitta de små dödskallar i gips som vi placerat ut runt om i våra utställningar. Kan ni hitta dem? Leta, räkna och tala om för oss i entrén hur många ni hittade!

Textila detektiver
av Anna Lindqvist och Marie Odenbring Widmark

Visning och föredrag 19 november 2017
Utställningen och boken Tryckt till jul är resultatet av kulturhistorikerna Anna Lindqvist och Marie Odenbring Widmarks mångåriga insamling och forskning av tryckta jultextilier. Nu gästar de Malmö Museer för såväl visning och föreläsning på temat. Anna Lindqvist är till vardags verksam vid Östergötlands museum och Marie Widmark vid Västarvet.

Visning av utställningen på Slottsholmen kl. 13: ordinarie entré 40 SEK vuxen (fri entré t.o.m. 19 år). Föreläsning på Kommendanthuset kl. 14: fri entré.

Utställningen och boken har tillkommit i samarbete med Textilmuseet i Borås.

Jul på slottet

3 december 2017 kl. 10–17
Välkommen till Jul på slottet! Vi bjuder på hantverk och försäljning som bygger på gamla och nya traditioner. Malmöhusgardet ger en stämningsfull inramning till marknaden, julmaten och korvgrillningen. Barnen kan hälsa på tomtefar, lyssna på sagor och julpyssla. Julgranen står pyntad i riddarsalen, där det bjuds till dans. Lyssna till körsång eller ta en ridtur på en islandshäst. Fri entré.

Bli uppfinnare för en dag

Söndagar kl 13–16 till och med 17 december 2017, Teknikens och Sjöfartens hus
Malmö Uppfinnarförening fortsätter att gästa museet på söndagar! Bygg och programmera LEGO-robotar. Det är drop-in så kom när det passar, stanna en stund eller hela tiden.

Visningar av ubåten U3

© Andreas Rasmusson/Malmö Museer

På Teknikens och Sjöfartens hus kan du besöka ubåten U3. Den är öppen dagligen kl 10–17. På tisdagar och söndagar kl. 13–16 finns dessutom U3´s besättningsmän på plats, för att berätta om livet ombord en ubåt. Grupper förbokas på 040-344423.

Aktiviteter för barn och unga

Museets pedagoger levandegör historia, teknik och natur, erbjuder spännande experiment och ser till att ni får det där lilla extra. 

Grupper och skolklasser...

...kan boka visningar på olika teman och av olika utställningar.
- Vi erbjuder gruppvisningar.
- Är du pedagog/lärare kan du boka en visning för elever.

Bokar gör du genom att kontakta bokningen: Telefon 040-34 44 23, telefontid kl 9–12 måndag–fredag. E-post: boka.museum@malmo.se.

Automatorkesterns comeback

Varje lördag spelar den mekaniska orkestern "live" kl 13:00, 13:30, 14:00 och 14:30 i utställningen Tidernas stad på Teknikens och Sjöfartens hus. Övriga dagar finns den för beskådan.

Senast ändrad: 2017-10-12 12:50