Visningar och arrangemang

Malmö Museer erbjuder arrangemang och visningar av olika slag. På den här sidan hittar du de visningar som är öppna för allmänheten. Krävs det att du förbokar så står det i texten.

Foto: Matso Pamucina/Malmö Museer

Experiment och kreativa verkstäder, naturligt skapande och insektstema. I sommar har du en rad av aktiviteter att välja bland på Malmö Museer! Aktiviteterna är en del av satsningen Kul i Malmö. Klicka här för mer information.

Öppna visningar av Vi är romer

14 juni–31 augusti 2017 på tisdagar, onsdagar och torsdagar kl 13.
I utställningen Vi är romer - möt människorna bakom myten får du ta del av enskilda romers vardag och historia kantade av utanförskap, tältliv, aktivism, glädje, traditioner, musik och framtidshopp. Läs mer om utställningen här.

Sommarvisningar av Malmöhus slott

Foto: © Johanna Rylander / Malmö Museer

5 juli–27 augusti 2017, onsdagar till söndagar: Kl. 13 på svenska, kl. 15 på engelska/In English
Följ med på en visning av Nordens äldsta bevarade renässansslott och hör mer om dess brokiga historia.

Vaktavlösningar med Malmöhusgardet

Söndagarna 23 juli och 6 augusti 2017 håller Malmöhusgardet vaktavlösningar varje halvtimme på borggården till Malmöhus slott. De finns på plats mellan kl. 11 och 16.

Visningar av ubåten U3

© Andreas Rasmusson/Malmö Museer

På Teknikens och Sjöfartens hus kan du besöka ubåten U3. Den är öppen dagligen kl 10–17. På tisdagar och söndagar kl. 13–16 finns dessutom U3´s besättningsmän på plats, för att berätta om livet ombord en ubåt. Grupper förbokas på 040-344423.

Aktiviteter för barn och unga

Museets pedagoger levandegör historia, teknik och natur, erbjuder spännande experiment och ser till att ni får det där lilla extra. Läs mer om vad som händer under till exempel skolloven!

Grupper och skolklasser...

...kan boka visningar på olika teman och av olika utställningar.
- Läs mer om de visningar vi erbjuder här.
- Är du pedagog/lärare som vill boka en visning till dina elever, klicka här.

Bokar gör du genom att kontakta bokningen: Telefon 040-34 44 23, telefontid kl 9–12 måndag–fredag. E-post: boka.museum@malmo.se.

Automatorkesterns comeback

Varje lördag spelar den mekaniska orkestern "live" kl 13:00, 13:30, 14:00 och 14:30 i utställningen Tidernas stad på Teknikens och Sjöfartens hus. Övriga dagar finns den för beskådan.