Vem vinner Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen 2017?

Malmö Live vinnare av Stadsbyggnadspriset 2016. Foto: Bojana Lukac

Malmö Live vinnare av Stadsbyggnadspriset 2016. Foto: Bojana Lukac

På Stadsbyggandets dag den 1 september får du veta vilka projekt som vinner Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen 2017. Vi bjuder på en förmiddag med spännande föredrag, mingel, presentation av finalisterna och slutligen prisutdelning.

Stadsbyggnadspriset delades ut första gången 1982 och uppmärksammar värdefulla förbättringar av Malmös stads- och livsmiljö. Då vann Länsstyrelsens hus i kvarteret Nora på Kungsgatan med Carl Nyrén som arkitekt. Priset har sedan dess delats ut varje år, förutom 1995.

Gröna Lansen belönar ett miljömässigt hållbart byggande och har delats ut sedan 2001, då Bo01 fick priset.

IKEA Hubhult vinnare av Gröna Lansen 2016, foto: Bojana Lukac

IKEA Hubhult vinnare av Gröna Lansen 2016, foto: Bojana Lukac

Så här går det till

Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen kan tilldelas nyproduktion, ombyggnation eller renovering. Det kan vara byggnader, utemiljöer, områden eller detaljer som belönas.

Förslag på projekt kan lämnas in till och med den 31 mars. För att förslaget ska komma med för bedömning måste projektet vara avslutat.

Under april till juni gör kommittén för Stadsbyggnadspriset ett urval av de inkomna förslagen och nominerar finalister till Stadsbyggnadspriset och till Gröna Lansen. Under Stadsbyggandets dag, som i år äger rum den 1 september, tillkännages vem som vinner respektive pris.

Välkommen till Stadsbyggandets dag 1/9

Stadsbyggandets dag den 1 september på Malmö Börshus bjuder på en fullspäckad förmiddag med föredrag om aktuella stadsbyggnadsfrågor, mingel och presentation av finalisterna till Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen. Vi avslutar förstås med det viktigaste av allt – prisutdelningen.

Arrangemanget är kostnadsfritt och öppet för allmänhet och bransch.