Sveriges viktigaste jobb

Varje dag arbetar medarbetare inom Malmö stad med att rädda liv, utbilda den yngre generationen, hjälpa de äldre och de svaga i samhället, hålla våra gator rena och fina, göra så att parkerna blommar, få turister att upptäcka vårt land, se till att du kan cykla på ett enkelt sätt och massor därtill. Varje dag gör vi skillnad.

Sveriges viktigaste jobb finns i välfärdssektorn, det vill säga skattefinansierade yrken inom landsting och kommun.

Inom kommunerna och landstingen har vi de mest engagerade och motiverade medarbetarna.

Vi är den yrkessektor som är mest jämställd, och även den yrkessektor där medarbetarna känner sig tryggast. Våra medarbetare är samhällsbyggare och detta är vi stolta över.  

Mellan 2010 och 2019 kommer vi inom kommunerna och landstingen i Sverige behöva rekrytera 420 000 nya medarbetare med kompetens inom bland annat sjukvård, skola och socialtjänst. Är du en av dem?

Malmö stad är framtidens arbetsplats

Med våra värderingar och arbete för hållbar samhällsutveckling gör vi svensk välfärd tillsammans. Hos oss blir du en samhällsbyggare som gör skillnad.

Hur är det att jobba i kommunen?

Fem unga kändisar testar under en arbetsdag ett av Sveriges viktigaste jobb. Bloggande mångsysslaren Daniel Paris, skådespelerskan Ellen Bergström, Minecraft-stjärnan Marcus Nyman, rallyföraren Jennie-Lee Hermansson och Youtube-profilen Simon Lussetti, provar alla på varsitt välfärdsyrke. Kolla in hur det gick för dem och vad de tyckte!

Sveriges viktigaste jobb är en nationell satsning från SKL - Sveriges kommuner och landsting.