Ung i Sommar blev starten för stjärnkocken Titti Qvarnström

Sommarpraktik är en mycket viktig första kontakt med arbetsmarknaden för unga. Visste du till exempel att det var genom Ung i Sommar som stjärnkocken Titti Qvarnström fick intresse för köksjobb? Titti gjorde praktik på ett äldreboende på Bellevue Park i Malmö när hon gick på gymnasiet. I dag är hon kökschef med Michelinstjärna och delägare till restaurangen Bloom in the Park.

- Jag hade aldrig hamnat i restaurang om det inte var för praktiken. Det var helt avgörande, säger Titti. 

PraktikMalmös Ung i Sommar arbetar nu hårt för att fler unga malmöbor ska få chansen att göra praktik nästa sommar. Ungdomar är framtidens medarbetare och arbetsgivarna har därför en utmärkt chans att visa hur det fungerar på deras arbetsplats samt få hjälp av ett par extra händer. 

Skulle din verksamhet kunna tänka sig att ta emot praktikanter? Eller har du tips om föreningar och företag som kan vara intresserade?

Maila oss ungisommar@malmo.se eller gör en intresseanmälan!

Ung i Sommar 2018

  • Praktikanterna från Ung i Sommar är mellan 16 – 19 år och de lottas utifrån intresse.
  • Praktikanter i åldern 13–15 år (Sommarpraktik i grundskolan) söker inte själva, utan utses av skolornas elevhälsoteam.
  • Praktiken får vara max 6 h per dag mellan kl. 06.00 & 20.00 på vardagar, alltså ingen praktik på helgen eller under sena kvällar.
  • Praktikperiod 1: 19 juni–14 juli Praktikperiod 2: 17 juli–11 aug.     Kan ni erbjuda en annan period? Vi är intresserade av alla platser!
  • Malmö stad står för ungdomarnas praktikersättning. Ni som praktikplats står för ett engagerat handledarskap (läs mer om vad det innebär att ta emot en praktikant under Frågor och svar).
  • Ung i Sommar fungerar som en förmedlare av praktikplatser mellan arbetsgivare och ungdomar. Vi stöttar din arbetsplats både innan och under praktiken.

Välkomna en praktikant på din arbetsplats och var med att bidra till att skapa möjligheter för Malmös ungdomar! 

Senast ändrad: 2017-10-18 09:05