Om e-tjänsten

Om ditt barn ska börja förskoleklass eller årskurs 1 och inte redan går i skolan gör du skolvalet i e-tjänsten som är öppen 25 januari–15 februari 2018.

Tänk på att sista dagen att göra skolvalet i e-tjänsten är den 15 februari 2018.

Du gör skolvalet i vår e-tjänst som är öppen 25 januari–15 februari 2018. Välj tre skolor och börja med den skola du önskar i första hand. Tänk på att du måste välja tre skolor – annars gäller inte din ansökan. I e-tjänsten kan du bara välja mellan kommunala grundskolor i Malmö. Du kan ändra dina val under hela skolvalsperioden. 

För att ansökan ska vara komplett måste båda vårdnadshavarna skriva under och godkänna valet. Det ska ske i e-tjänsten eller via en blankett.

Under skolvalsperioden kommer den centrala skolplaceringsenheten att ha öppet hus där du kan få hjälp med att registrera din ansökan i e-tjänsten.

Om du flyttar i samband med skolvalet, läs mer här.

Skolval om du inte använder e-tjänsten

I vissa fall kan du inte eller ska du inte använda e-tjänsten. Till exempel om ditt barn har skyddade personuppgifter eller ett tillfälligt personnummer. Kontakta i sådana fall den centrala skolplaceringsenheten.

Skaffa e-legitimation/mobilt bank-id

Om du inte redan har en e-legitimation eller mobilt bank-id ansöker du om det via din bank eller Telia. Har du tillgång till internetbank tar det som regel bara ett par minuter att ladda ner en e-legitimation/mobilt bank-id, men väljer du att skaffa en e-legitimation via Telia kan det ta upp till tre veckor. Om e-legitimation på Skatteverkets webbplats

Testa din e-legitimation/mobilt bank-id

Om du har problem med att logga in med din e-legitimation bör du först testa om den fungerar. Testa din e-legitimation/mobilt bank-id från Nordea eller Bank-ID.

Personuppgifter

Genom att du registrerar dina uppgifter godkänner du enligt personuppgiftslagen (PuL) att informationen och uppgifterna får hanteras.

Senast ändrad: 2017-10-31 16:46