Så här startade Bunkefloprojektet

Bunkefloprojektet startade hösten 1999 som ett samverkansprojekt mellan skola, idrottsförening och forskning.Projektet är idag ett välkänt välfärdsprojekt och har synts i medier över hela landet. Projektet drog igång på Ängslättskolan i Bunkeflostrand. Därmed var Ängslättskolan den första skolan i Sverige som införde fysisk aktivitet varje dag på schemat.

Successivt har vi utökat den fysiska aktiviteten och sedan hösten 2006 har alla elever på Ängslättskolan och Sundsbroskolan minst 30 minuter daglig fysisk aktivitet på schemat.

Aktiviteterna är av varierande slag, från "vanliga idrottslektioner" till promenader och lek. Det är av stor vikt att eleverna känner sig motiverade och får uppleva rörelseglädje. Syftet är att aktiviteterna ska ge starkare benstomme, förbättrad motorik och lägga grunden till goda vanor och en hälsosam livsstil, men även att öka elevernas självförtroende, koncentrationsförmåga och sociala kompetens.

Den fysiska aktiviteten och Bunkefloprojektet har fått stor uppmärksamhet, inte minst från regeringshåll med bland annat före detta utbildningsminister Thomas Östros i spetsen.

Senast ändrad: 2015-08-19 14:23