Skolbibliotek

Välkommen till biblioteket som ligger på plan 2 i byggnad F. Här kan du i lugn och god miljö läsa och fördjupa dina kunskaper.

I skolbiblioteket kan du:

  • låna böcker                  
  • söka information i uppslagsböcker och lexikon
  • söka information i faktaböcker
  • få hjälp av personal att söka information på nätet och i databaser.
  • få hjäp av personal att hitta och välja

Bibliotekets huvudsakliga arbetsuppgifter är att i nära samarbete med lärarna stödja  eleverna  i deras läsutveckling och ge vägledning vid informationssökning.

Vi laddar ner böcker från Tal- och punktskriftbiblioteket och lånar ut mp3-spelare till elever som är testade för olika läshandikapp exempelvis dyslexi.

Vi följer den biblioteksplan som finns upprättad. I biblioteksplanen läggs bland annat stor vikt vid bibliotekskunskap och informationssökning.

För att söka böcker ska du gå in i skolbibliotekens katalog  SELMA, Malmö skolors gemensamma mediesystem. Om du inte hittar vad du söker kan du gå in i folkbibliotekens katalog MALIN. Du kan söka från skolans alla datorer, som har Internet. Har du tillgång till Internet kan du söka media hemifrån.

Kontakta gärna bibliotekarien om ni har förslag eller idéer som kan förbättra skolbibliotekets verksamhet.

Bibliotekets öppettider

Måndag 08.30–14.30
Tisdag  08.30–14.00
Onsdag 09.30-14.30
Torsdag Stängt
Fredag   09.00–13.30

Lunchstängt: 12.00–12.30

Skolbibliotekarie

Magnus Johnsson
Magnus.johnsson@malmo.se
Telefon: 040-34 31 01

Snabbval

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2017-09-01 09:06