Skolrestaurangen

Vi levererar dagligen måltidupplevelser som speglar Malmö stads matpolicy med stor respekt för hållbar ekologisk utveckling. Vi är glada och stolta för det som vi har hunnit hittills men ser vi fram emot framtidens utmaningar.

Malmö Borgarskola är en internationell skola. Vi i köket vill att Malmös mångfald även ska speglas i maten.

Har du eller någon i din familj ett bra recept från andra delar av världen som skulle kunna bli succé hos oss?

Välkommen in och ge oss tips! Kontakta kockar på plats eller mejla oss till borgar.admin@malmo.se

Välkommen till din skolrestaurang!  Vi serverar lunch tillagad av våra duktiga kockar och biträden som varje dag arbetar för att ge gymnasieskolornas elever en härlig måltidsupplevelse. Vårt mål är att du som elev ska känna dig välkommen i restaurangen och att du varje dag ska kunna välja mellan olika varma rätter samt ett stort och varierat utbud av grönsaker, både varma och kalla, och tillbehör.

Skolrestaurangers gymnasiekoncept innebär en större valfrihet för matgästen och en meny skapad av gymnasierestaurangernas kockar.

Skolrestauranger arbetar efter Malmö stads policy för hållbar utveckling och mat, vilket innebär att:

 • vi ska servera god, vällagad, säker och hälsosam mat till alla.
 • maten ska hålla hög kvalitet och så långt det är möjligt vara lagad från grunden
 • vi arbetar efter S.M.A.R.T modellen
  • Större andel vegetabilier
  • Mindre andel tomma kalorier
  • Andelen ekologiskt ökas
  • Rätt kött, rätt grönsaker
  • Transportsnålt

Malmö stad har som mål att all offentlig mat ska vara ekologisk år 2020. Skolrestaurangers mål för 2016 är att 70% av råvaruinköpen ska vara ekologiska. Gymnasieskolans meny erbjuder minst två rätter varje dag varav en rätt är vegetarisk.  Till detta finns en stor och varierad fresh-station med både varma och kalla grönsaker, blandade sallader och matiga alternativ. Flera gymnasieskolor serverar ytterligare ett alternativ i form av soppa med tillbehör. För att följa stadens policy om större andel vegetabilier är två dagar i veckan helvegetariska och därför arbetar menygruppen ständigt med att ta fram nya vegetariska rätter.

Skolrestaurangerna arbetar för att minska svinnet i våra restauranger och i gymnasieskolorna görs dagligen en mätning av hur mycket matgästerna slängt. Resultatet presenteras nästa dag i restaurangen. Personalen i  arbetar aktivt med att minska svinnet genom att laga mat efterhand under serveringen så att de kan anpassa mängderna efter hur många gäster som kommer och äter.

Tänk på vad ni kan göra för att vi tillsammans ska minska svinnet i våra restauranger!

Nytt från höstterminen 2016 är att gymnasieskolan arbetar med en rullande meny där rätterna justeras och byts ut efter säsong.

Har du som matgäst några önskemål eller synpunkter på den mat som serveras så prata med personalen i din restaurang!

Välkomna till skolrestaurangen på Malmö Borgarskola!

Kerstin Sv, Kerstin St, Lars, Ingrid, Djenana, Leif, Magnus, Andy, Marcus, Fredrik, Hannes och Enrique


Senast ändrad: 2017-03-24 09:57