Information om studiestartsstöd

Är du intresserad av att söka studiestartsstöd? Då behöver du kontakta din handläggare på Arbetsförmedlingen eller arbetsmarknadsavdelningen inom Arbetsmarknads- och socialförvaltningen.

Du kan inte själv söka Studiestartsstöd utan behöver bli remitterad från Arbetsförmedlingen eller Arbetsmarknadsavdelningen inom Arbetsmarknads- och socialförvaltningen.

Observera att reglerna för antagning till studier på Komvux är samma för dig som söker studiestartsstöd som för alla andra som söker till Komvux.

Läs mer om studiestartsstöd på CSNs webbplats.

CSN

Så här går det till:

Ansöka om studiestartsstöd:

  1. Om du uppfyller kraven för studiestartstödet så fyller du och din handläggare i en checklista.
  2. Därefter kommer du att få en kallelse till ett informationsmöte på Vägledningscentrum. Till informationsmötet tar du med dig checklistan.
  3. Efter informationsmötet så kommmer på ett enskilt samtal med en vägledare på Vägledningscentrum under drop in tider. Aktuella öppettider här.
  4. I samband med  samtalet upprättar du tillsammans med vägledaren en studieplan och ni gör också din studiestartsansökan till CSN. OBS! Det är viktigt att du tar med dig betyg/intyg från eventuella tidigare studier till detta möte. 

Ansöka till utbildning:

  • Är du intresserad av komvuxstudier kan du, om det är ansökningsperiod, göra en ansökan till Komvux via www.malmo.se/komvuxansokan enligt din studieplan. Är det inte ansökningsperiod kan du återkomma till Vägledningscentrum under ansökningsperiod för att göra din komvuxansökan.
  • Är du intresserad av studier på folkhögskola så ska du efter det enskilda samtalet på Vägledningscentrum vända dig till folkhögskolan för att göra en studieplanering och ansökan där.

Senast ändrad: 2017-11-13 12:04