Publicerad 2017-03-29 08:47

Senast uppdaterad 2017-03-29 08:57

Premiär för mångfaldspodden

Mujo Halilovic (till vänster) och Aldo Iskra (till höger)

Mujo Halilovic (till vänster) och Aldo Iskra (till höger). Foto: Kristin Montagu-Evans

Den 29:e mars är det premiär för mångfaldspodden – en podd om mångfaldsamhället, och innanförskapets och utanförskapets skiftande sidor.

I Mångfaldspodden får du lyssna till samtal mellan Aldo Iskra, generalsekreterare för Open Skåne, och Mujo Halilovic, verksamhetschef för Romskt Informations- och kunskapscenter i Malmö stad. De samtalar bekymrat, men även uppsluppet, om mångfaldssamhället på Kaffebaren och blickar ut över Möllevångstorget. Där ser de en löftesrik framtid för Sverige.

Med Mångfaldspodden vill Aldo Iskra och Mujo Halilovic inspirera till nya och gränsöverskridande samarbeten och stärka engagemanget för alla människors lika rättigheter i mångfaldens Sverige.

- Genom våra personliga erfarenheter och med utgångspunkter i de verksamheter vi ansvarar för vill vi levandegöra de utmaningar men även de möjligheter som finns i mångfaldssamhället. 

- Vi delar med oss av våra personliga historier. Vi berättar om innanförskapets och utanförskapets skiftande sidor och uttryck, säger Aldo Iskra och Mujo Halilovic.

Mångfaldspodden med Aldo & Mujo är ett samarbete mellan Open Skåne och Romskt Informations- och kunskapscenter i Malmö stad. Podden spelas in hos Umamiproduktion i Malmö.

Onsdagen 29 mars finns Mångfaldspodden med Aldo & Mujo tillgänglig till lyssning på Open Skånes hemsida, Itunes och andra plattformar.

Lyssna på Mångfaldspodden via Soundcloud

Kontakt
Aldo Iskra: 0725 567515
Mujo Halilovic: 0709 692186

www.openskane.se
www.malmo.se/rikc