Barnsidan

Barnhuvud

Här hittar du boktips från malmöbibliotekens barnbibliotekarier till både läsovana som läsvana barn. Du hittar också information om läsning och lässtöd samt tips på vad som händer på våra bibliotek.

 1. Sugen på att läsa en e-bok? Här hittar du månadens utvalda bok. Trevlig lässtund!

  Bild på julgran och kulor
 2. Många har det blivit genom åren, närmare bestämt 57 stycken! Alla har vi våra personliga favoriter. Här har vi valt ut några av våra.

  Pelle svanslös pussar Maja Gräddnos
 3. Nu såhär i juletid vill vi passa på att dela med oss av några bra boktips som får dig i julstämning. Böckerna passar barn från ca 2 till 12 år, några passar även hela familjen. Trevlig julläsning!

  Bild på julklappar i olika färger på lila bakgrund
 4. Du som förälder kan få hjälp på biblioteket i hur du kan stötta ditt barn i sin läsning. Vår kunniga personal kan hjälpa dig med både handledning och rådgivning. Här har vi samlat information om hur ni kan komma igång.

  Bild på bokstäver som lyfter från en låda
 5. I år fyller en liten men stor sagofigur 45 år! 1972 publicerades den första Alfonsboken "Godnatt Alfons Åberg" av Gunilla Bergström. Sedan dess har många fler getts ut, böcker som älskas av både stora som små. Här har vi samlat några av våra Alfonsfavoriter.

  Bild på Alfons som håller ballonger och födelsedagstårta

  © Bok-Makaren AB

 6. Har du precis börjat läsa eller är du läsvan? Här finns lästips för alla! Välj något som passar dig.

  Bild på hjärtan och moln på blå bakgrund
 7. Vill du ha boktips från någon som inte är din förälder eller lärare? Är du 6-12 år? Bibblix är appen för dig! Den passar allt från nybörjarläsaren till bokslukaren. Många av boktipsen i appen är utvalda speciellt till dig som just börjat läsa, oavsett ålder.

  Bibblixtext på grön bakgrund
 8. Gå på sagostund, pyssla eller gå på bio. På biblioteken i Malmö händer mycket spännande!

  Glada barn
 9. Här har vi samlat information och inspiration för dig som är vuxen.

  Pappa med barn