Grattis Alfons Åberg 45 år!

Huvudbildalfonsåberg

© Bok-Makaren AB

Han är inte stor. Han är inte stark. Slåss gör han helst inte. Han är glad och busig men kan också blir svartsjuk, spökrädd och arg. I år fyller en liten men stor sagofigur 45 år! 1972 publicerades den första Alfonsboken Godnatt Alfons Åberg av Gunilla Bergström. Sedan dess har många fler getts ut, böcker som älskas av både stora som små. Här har vi samlat några av våra Alfonsfavoriter, gamla som nya.

 1. Fyra älskade berättelser samlade i en och samma bok. Boken innehåller: Alfons och hemlige Mållgan, Vem räddar Alfons Åberg?, Milla och Mållgan mitt i natten och Där går TJUV-Alfons! Fyra bilderböcker som tål att läsas om och om igen.

  Läs som Bok | Ljudbok (CD)

  Bokomslag
 2. Mera miner med Alfons

  av Gunilla Bergström

  Alfons tittar på ett kort av sig själv. 
  Men ser han ut så här?
  Nej, för kortet är platt och stilla.
  Och Alfons själv är aldrig platt,
  och aldrig riktigt stilla.

  Läs som Bok

  Bokomslag
 3. Listigt, Alfons Åberg

  av Gunilla Bergström

  ”Du är för liten. Du får inte vara med!” Så där retas stor-kusinerna med Alfons. Men kanske begriper Alfons mer än vad dom tror?

  Läs som Bok

  Bokomslag
 4. Alfons kompisar

  av Gunilla Bergström

  Lär känna Alfons och alla hans fina kompisar. Viktor är Alfons bästa kompis, Milla är också en bra vän, Hamdi och Alfons har så kul när de leker, och så har Alfons en hemlig kompis som bara han kan se, Mållgan. Faster Fiffi och farmor är fina kompisar och Pussel och pappa förstås.

  Läs som Bok

  Bokomslag
 5. Alfons kalasbok

  efter Gunilla Bergströms bokfigur Alfons Åberg / idé, text och form: Josefin Svenske och Karin Johansson i samarbete med Bok-makaren AB

  Snart fyller Alfons år. Han ska ha kalas för alla sina vänner. Här delar han med sig av sina allra bästa tips inför kalaset. Hur gör du fina ballonggirlanger? Vad är en tillsammanstårta? Alla lekar och tips är enkla och kräver inga dyra inköp, det mesta kan man göra av saker man har hemma. En praktiskt handbok som räcker länge.

  Läs som Bok

  Bokomslag
 6. Godnatt Alfons Åberg

  av Gunilla Bergström

  "Gonatt och sov så gott!" säger pappa.
  Alfons får en kram och ljuset släcks.
  Men Alfons är busig i kväll, han vill inte sova. Pappa har läst saga, men det räcker inte. Nu måste pappa hämta ett glas vatten och leta efter lejon i garderoben. Och så måste Alfons ha sin nalle...

  Läs som Bok

  Bokomslag
 7. Aja Baja, Alfons Åberg

  av Gunilla Bergström

  "Får jag ha verktygslådan? ber Alfons. Mmm, säger pappa, men akta dig för sågen". När pappor vill vara i fred, bryr dom sig inte så noga om vad man gör. I dag är det så. Alfons tar pappas verktygslåda ur garderoben. Men vad ska han bygga för någonting?

  Läs som Bok

  Bokomslag