Barnens tipssida

Huvudbildbarnenstipssida

Har du precis börjat läsa eller är du läsvan? Här finns lästips för alla! Välj något som passar just dig.

 1. Vem har gjort vad? Och varför? När man ska lösa ett mysterium måste man ha huvudet på skaft och kunna lägga ihop två och två. Här är de bästa mysterieböckerna för dig som är nybörjarläsare!

  Bild på detektivhund med förstoringsglas
 2. Det har skrivits tusen och åter tusen ord och böcker om kärlek. Den där känslan som bara lämnar plats för en tanke: Jag är kär! Här är några bra böcker om just den känslan! Böcker för dig som är läsvan.


  bilder med vita hjärtan på vit bakgrund
 3. Vänner är viktiga. Och bra att ha. Man kan ha hur kul som helst tillsammans. Eller bli osams och bråka så att man tror hela världen ska gå under.Här är några böcker och några tankar om kompisar, vänner och bästisar! Böcker för dig som är nybörjarläsare.

  Bild på två barn som håller varandra i handen
 4. Jo, man kan faktiskt ägna sig åt hästar dygnet runt. Vara i stallet. Rida. Pyssla med hästar. Prata om hästar. Drömma om hästar, och läsa om hästar. Här hittar du massor av mysiga, roliga, sorgliga och spännande hästböcker!

  Bild på häst med stor vit fluffig tovig man
 5. En liten, liten lögn är väl inte så farligt? Du kanske ljuger (bara lite) för att vara snäll? Då gör det väl inget? Men en liten lögn kan växa förfärligt fort... vad ska du göra då? Här är några böcker om lögner som ställt till med små bekymmer och stora katastrofer!

  bild på Pinoccio med lång näsa
 6. En resa kan ha många mål. Eller gå ut i det totalt okända. Resor kan vara lugna och trevliga – eller fyllda med äventyr och faror. Här hittar du böcker om den sorts resor där det är bra att någon med sig som man kan hålla i handen.

  Objektsmallsbild