Barnens tipssida

Huvudbildbarnenstipssida

Har du precis börjat läsa eller är du läsvan? Här finns lästips för alla! Välj något som passar just dig.

 1. Skattar bäst som skrattar sist? Eller är det den som garvar högst som skrattar bäst? Eller är det bästa skrattet kanske ett tyst fnissande? Oavsett vilket – det finns gott om roliga böcker! Här är några av dem.

  Bild på sol som skrattar
 2. Är det doften? De vackra ögonen? Att de är så stora? Eller att det är så spännande att rida? Drömmen om att få galoppera i full fart, eller hoppa höga hinder? Det spelar ingen roll! Häst är bäst, ingen protest!

  Bild på beige häst med vit blaise
 3. Något du vill veta? Kolla upp? Det finns gott om fantastiska, förfärliga och fantasieggande faktaböcker. Välj ämne, och nörda loss!

  Bild på jorden
 4. Det har skrivits tusen och åter tusen ord och böcker om kärlek. Den där känslan som bara lämnar plats för en tanke: Jag är kär! Här är några bra böcker om just den känslan! Böcker för dig som är läsvan.


  bilder med vita hjärtan på vit bakgrund
 5. Är framtiden ljus eller mörk? Har jorden blivit en soptipp, ett slagfält eller ett paradis? Ingen vet men många läser böcker om det. Här hittar du som är läsvan böcker på temat framtiden.

  Bild på raket som lyfter från jorden med eld
 6. Vad är det som prasslar, gnisslar och skrapar? Vem är det som skrattar, gråter, ylar? Är det mördare eller monster? Zombies eller spöken? Läs - om du törs!

  Bild på uggla i natten