Barnens tipssida

Huvudbildbarnenstipssida

Har du precis börjat läsa eller är du läsvan? Här finns lästips för alla! Välj något som passar just dig.

 1. Skåne – soligt och snällt eller ruggigt och ruskigt? I de här böckerna visar Skåne sina sensationellt spännande sidor!

  Bild på svartvita siluetter öresundsbron och ett pariserhjul
 2. Är framtiden ljus eller mörk? Har jorden blivit en soptipp, ett slagfält eller ett paradis? Ingen vet men många läser böcker om det. Här hittar du som är läsvan böcker på temat framtiden.

  Bild på raket som lyfter från jorden med eld
 3. Vänner är viktiga. Och bra att ha. Man kan ha hur kul som helst tillsammans. Eller bli osams och bråka så att man tror hela världen ska gå under.Här är några böcker och några tankar om kompisar, vänner och bästisar! Böcker för dig som är nybörjarläsare.

  Bild på två barn som håller varandra i handen
 4. Att längta efter ett djur har många gjort. Man bara måste ha ett djur – och helst ska det gå fort! Så här kan varje djurtok hitta en bra bok. Böcker för dig som är nybörjarläsare.

  Bild på guldfiskar i en skål
 5. En liten, liten lögn är väl inte så farligt? Du kanske ljuger (bara lite) för att vara snäll? Då gör det väl inget? Men en liten lögn kan växa förfärligt fort... vad ska du göra då? Här är några böcker om lögner som ställt till med små bekymmer och stora katastrofer!

  bild på Pinoccio med lång näsa
 6. Ibland är den andra världen ganska lik vår egen, ibland myllrar den av drakar och magi. Men hjälten måste alltid visa att hen just är en hjälte! Böcker för dig som är läsvan.

  objektsmallsbildhjälte