Filmade program och podcasts

Vill du återuppleva ett författarbesök eller en spännande debatt som varit på biblioteken? Här finns många intressanta samtal, berättelser och föreläsningar att titta och lyssna på!

På den här sidan hittar du ett litet urval av alla inspelade samtal. I menyn finns många fler att upptäcka.

 1. Få författare idag fortsätter att fascinera och gäcka sina läsare som Paul Auster. Med romaner, memoarer, poesi, essäsamlingar och filmmanus har han skrivit in sig i litteraturhistorien och i det närmaste blivit kultförklarad. Auster besökte författarscenen i augusti 2017.

  Foto på Paul Auster
 2. I flera romaner har Kallifatides återvänt till sin barndoms miljöer i Grekland och har även gjort ömsinta porträtt av sina föräldrar. I sin senaste bok Ännu ett liv har han drabbats av skrivkramp och återvänder till sitt modersmål för att hitta tillbaka till skrivglädjen. Kallifatides besökte författarscenen i november 2017.

  Foto på Theodor Kallifatides
 3. Sergej Lebedev är en av få ryska författare i sin generation som behandlar arvet från Sovjettiden, vilket har kommit att märka honom som dissidentförfattare. I sin debutroman Vid glömskans rand närmar han sig just den del av den ryska historien som försökt förträngas. Lebedev besökte författarscenen i oktober 2017.

  Foto på Sergej Lebedev
 4. The New Yorker-reportern Ariel Levy undersöker vad som händer när begäret och längtan möter verkligheten och rannsakar med drabbande uppriktighet händelser som format henne. Föräldrarnas relation, barndomens upptäckarlust, tonårens leda och den brinnande längtan bort. Levy besökte författarscenen i oktober 2017.

  Foto på Ariel Levy
 5. Jason "Timbuktu" Diakité besökte författarscenen på Stadsbiblioteket den 17 maj 2017. Han pratade med Rakel Chukri om sitt författarskap.

  Foto på Geir Gulliksen