Författarfestival för barn och unga

På och inför Läslovet i vecka 44 besöker en massa grymma författare biblioteken runt om i Malmö. Kom och lyssna och träffa din favoritförfattare! Besök också ditt närmsta bibliotek för att ta del av andra roliga saker som händer under Läslovet.

 1. Petter Lidbeck

  Petter Lidbeck har skrivit många populära barn- och ungdomsböcker. Flera av dem riktigt kusliga att läsa, som Flickan utan minne, Men finns ändå och Becca. Han har också skrivit deckarserien Tre tjejer där Pella, Siri och Tyra hela tiden råkar ut för mysterier som måste lösas. Petters böcker är fulla av action och en stor portion humor.

  I höst är Petter aktuell med en ny bok Mördarmormor som utlovar både spänning och gapskratt. Han är dessutom nominerad till Barnradions bokpris 2017 med sin bok Det vita huset.

  Oxiebiblioteket
  Torsdag 26 oktober klockan 10.00-13.00.

  För barn i årskurs fem, kontakta biblioteket för mer information.

  Tygelsjöbiblioteket
  Torsdag 26 oktober klockan 15.00

  Anmäl dig till biblioteket.

  Bokomslag
 2. Torsten Bengtsson

  Till Kirsebergsbiblioteket kommer Torsten Bengtsson! Kanske har du läst rysaren Skuggan som försvann, böckerna om Splej-gänget som rycker ut för att lösa mysterier eller om Robin och Samir som bildar ett band i boken Big Bang? Ta chansen och kom hit och lyssna på när Torsten berättar om sina böcker.

  Kirsebergsbiblioteket
  Fredagen den 27 oktober klockan 10-11

  För dig som går på mellanstadiet (10-12 år). Anmäl dig på biblioteket, på 040-660 85 25

  Bokomslag
 3. Emma Karinsdotter

  Sagostund och ritworkshop med Lisbet och Sambakungen!

  Lisbet och Sambakungen är en normkreativ högläsningsbok för barn 6-9 år och barnsliga vuxna. Boken handlar om sjuåriga Lisbet som bor med sin farmor Sambakungen, fd hemlig agent, och piratkatten Sixten. Det är den sista sommaren i hela världen, för sen ska Lisbet börja skolan och då blir det aldrig mer sommar, utan sommarlov. Tillsammans bestämmer de sig för att göra det till den bästa sommaren någonsin.
  Boken är skriven av Emma Karinsdotter med bilder av Hanna Gustavsson.

  Kom på Sagostund och lyssna på när Emma läser ett smakprov ur boken, efteråt kan du rita dina egna bilder till berättelsen.

  Stadsarkivets bibliotek
  Tisdag 31 oktober klockan 10.30

  Du behöver inte anmäla dig i förväg.
  Från 4 år.

  Bokomslag
 4. Niklas Krog

  Niklas Krog har skrivit många spännande böcker för barn och unga, bland annat Kickboxaren, böckerna om Turk och Ayla och fantasyböckerna om Tann. Legenden om Tann är en serie om dvärgen Tann som lever med de andra dvärgarna i grottorna djupt inne i bergen. Tann längtar bort och det är början på ett äventyr.

  Just nu är Niklas Krog aktuell med den spännande serien Häxmästaren som börjar med att Ellas och Rands värld hotas av en ond drottning och de måste få hjälp av Häxmästaren.

  Rosengårdsbiblioteket
  Tisdag 31 oktober kl 14.00

  Anmäl dig till biblioteket eller här.

  Husiebiblioteket
  Tisdag 31 oktober kl 16.00

  Anmäl dig till biblioteket eller här.

  Bokomslag
 5. Maja Säfström 

  Maja Säfström som skrivit och illustrerat flera böcker om djur kommer till Masten 2 och berättar om finurliga och knepiga djur.

  Hennes nyaste bok handlar om djur från förr i tiden och visar en massa coola djur som levde på jorden innan människan.

  Masten 2
  Onsdag 1 november klockan 10.00

  Anmäl dig till biblioteket eller här.

  Bokomslag
 6. Jo Salmson

  Har du läst de magiska böckerna om Tam? Tycker du om drakar, äventyr och förtrollade stenar? Träffa Catharina Wrååk som skriver fantasyböcker för barn under namnet Jo Salmson. Hon skriver böcker för att hon gillar äventyr. Fantasygenren gör det möjligt att hitta på vad som helst och samtidigt ha med viktiga frågor om liv och död, om fiender och vänner och om ensamhet och mod.

  Träffa fantasymästaren som bland annat skrivit serien Drakriddare och den nu aktuella serien om Drakarnas öde.

  Lindängenbiblioteket
  Onsdag 1 november klockan 14.00

  Du behöver inte anmäla dig i förväg.

  Bellevuegårdsbiblioteket
  Torsdag 2 november klockan 14.00

  Anmäl dig till biblioteket eller här.
  För barn från 6 år.

  Bokomslag
 7. Bengt-Erik Engholm

  Kom och träffa författaren Bengt-Erik Engholm som skriver roliga faktaböcker! I hans nya bok får du veta allt om vårt livsviktiga blod. Vad händer egentligen när du ser någon som du tycker mycket om?

  Engholm har även skrivit uppmärksammade faktaböcker om fakirer, skelett, snor, vikingar, löss och fladdermöss!

  Bunkeflostrands bibliotek
  Torsdag 2 november klockan 11.00.

  Anmäl dig till biblioteket eller här.
  För barn från 6 år.

  Limhamnsbiblioteket
  Torsdag 2 november klockan 14.00.

  Anmäl dig till biblioteket eller här.
  För barn från 6 år.

  Bokomslag
 8. Camilla Lagerqvist

  Camilla Lagerqvist har skrivit flera historiska spänningsböcker för 9‑13‑åringar.
  I serien Svarta Rosorna kämpar Maja, Ben och Hilde mot Nazisterna. Den vita döden handlar om Julia som vårdas på sanatorium, och i Spetälskesjukhuset möter Elly flickan Saga från en annan tid.

  Nu är Camilla Lagerqvist aktuell med Blodsvänner 1: Försvunnen och Blodsvänner 2: Vittnet som utspelar sig i Uppsala under 1930-talet. Här ger sig vännerna Disa, Albin och Ville in i riktigt farliga uppdrag.

  Stadsbiblioteket, Balagan
  Torsdag 2 november klockan 14.00.

  Du behöver inte anmäla dig i förväg.

  Bokomslag
 9. Anja Gatu och Therese Sjögran

  Anja Gatu har lång erfarenhet som sportjournalist på bland annat Sydsvenskan. För ett par år sedan debuterade Anja som barnboksförfattare med Passa bollen, ropar Kosse! som bygger på landslagsstjärnan Kosovare ”Kosse” Asallanis liv. Böckerna om tjejer som spelar fotboll blev fler och i år kom andra boken om Therese Sjögran, Snygg fint, Therese! och Gå på mål, Marta! som är inspirerad av Marta Vieira da Silvas liv.

  FC Rosengårds sportchef och före detta landslagsspelaren Therese Sjögran och Anja Gatu gästar oss på Garaget söndagen den 5 november klockan 14.00

  Garaget

  Söndagen den 5 november klockan 14.00

  Du behöver inte anmäla dig i förväg.

  Bild på Anja Gatus bok Snygg fint, Therese!