Fantasy

temabild fantasy

Dröm dig bort till andra världar - fantastiska eller bara annorlunda. Många av böckerna är delar i långa, härliga serier - för den som vill stanna kvar i böckernas världar lääänge. För den som vill drömma sig vidare ännu längre så har en del blivit till tv-serier.

 1. En mycket ung Roland skickas av sin far för att undersöka en härjande hamnskiftare, en "skinnman". Han lugnar en skrämd pojke, Bill Streeter, ensam överlevande efter den senaste attacken, genom att berätta en historia som kastar nytt ljus över händelserna i Det mörka tornet-serien.

  Läs som Bok | e-Bok | Talbok (Daisy)

  omslagsbild
 2. Assassin’s Fate

  av Robin Hobb

  Fitz’ dotter Bee har rövats bort av ett hemligt sällskap, Tjänarna, som berikar sig med hjälp av profetiska gåvor. I tron att Bee är död, beger sig Fitz och the Fool till en avlägsen ö som kontrolleras av Tjänarna för att utkräva hämnd. Del 3 av The Fitz and the Fool.

  omslaagsbild
 3. Magikerna

  av Lev Grossman

  Quentin Coldwater är begåvad men olycklig. Han är besatt av en serie fantasyromaner han läste som liten, om ett magiskt land, Fillory. I jämförelse känns hans riktiga liv trist. Allting förändras när Quentin oväntat blir antagen till det hemliga colleget Brakebills. Del 1 av 3. Aktuell som tv-serie.

  omslagsbild
 4. Red Sister

  av Mark Lawrence

  I en värld under en döende sol, där polarisen spridit sig, säljs åttaåriga Nona till klostret Sweet Mercy för fostran. Men det är inte ett stilla och meditativt liv som väntar henne. Här tränas nunnorna till lönnmördare och svärdskämpar och i Nona har de fått mer än de trodde.

  Läs som Bok

  omslagsbild
 5. Glastronen

  av Sarah J. Maas

  Den tyranniske kungen styr med järnhand över ett land utan magi. Den fängslade lönnmördaren Celaena Sardothien, kallas till kungen för att tävla om sin frihet. Om hon besegrar sina tjugotre motståndare blir hon frigiven från fängelset och får tjäna som kungens lönnmördare. Del 1 i serien om Glastronen.

  Läs som Bok | e-Bok | Talbok (Daisy)

  omslagsbild
 6. Blood of elves

  av Andrzej Sapkowski

  I hundratals år har dvärgar, tomtar, människor och alver levt ganska fredligt. Men nu dödar dvärgar, alver och människor varandra. Då föds ett barn, Ciri, som är dotterdotter till drottning Calanthe. Hon bär inom sig märkliga krafter och har makt att förändra världen på gott och ont. The Witcher, del 1.

  omslagsbild
 7. Shannaras svärd

  av Terry Brooks

  Syskonen Shea och Flick Ohmsford lever i en postapokalyptisk värld, befolkad av människor, troll, älvor och andra sagoväsen. Magin återupptäcktes, bara för att åter förloras. Syskonen dras in i en kamp om att få tag på det svärd som behövs för att bekämpa Trollkarlarnas herre. Aktuell som tv-serie.

  omslagsbild