Historiska romaner

temabild

En bok kan vara en tidsmaskin. Tag plats och låt dig färdas till spännande platser, avgörande händelser och intressanta möten med människor från svunna sekler.  

 1. En halv gul sol

  av Chimamanda Ngozi Adichie

  Tvillingsystrarna Olanna och Kaninene tillhör den välutbildade överklassen i 1960-talets Lagos. Deras behagliga liv tar en dramatisk vändning när regionen Biafra börjar kämpa för självbestämmande och ett blodigt inbördeskrig bryter ut i Nigeria. En stark roman om kärlek, familjeliv, förlust, hopp och tro.  

  omslagsbild
 2. Manolitas tre bröllop

  av Almudena Grandes

  Madrid 1940. Makarna Garcia har avslöjats som vänstersympatisörer och internerats. Äldsta sonen leder en hemlig motståndscell mot Francos regim. Kvar i hemmet finns den artonåriga Manolita som får ta ansvar för sina småsyskon. Manolita vill till varje pris hålla sig borta från politiken men dras ändå in i ett farligt uppdrag.

  Läs som Bok | På spanska

  omslagsbild
 3. Stäppens krigare

  av Conn Iggulden

  Djingis Kahn härskade över världens mäktigaste rike som sträckte sig från Stilla havet till Donau. Här skildras erövrarens hårda uppväxt som fattig faderlös pojke i 1200-talets Mongoliet. På stäppen fanns gott om krigiska stammar. Redan tidigt väcktes pojkens dröm om att samla alla mannarna till en fruktad armé. Del 1 i en serie.

  omslagsbild
 4. Ljusets son

  av Christian Jacq

  Ljusets son är den första delen i en bokserie om unge Ramses som prövas för att bli Farao. Ramses invigs i det gamla Egyptens hemligheter, möter en vild tjur och bekämpar guden Seth. Storebrodern Chenar är en farlig motståndare som lugnt inväntar ett lämpligt tillfälle att överta makten i landet.

  Läs som Bok | Talbok (Daisy)

  omslagsbild
 5. Swede Hollow

  Ola Larsmo

  I slutet av 1800-talet fanns en kåkstad utanför Saint Paul i Minnesota som kallades för Swede Hollow. Där hamnade familjen Klar från Örebro bland många andra svenska emigranter. Dottern Ellen lyckades ta sig bort från slummen och göra en klassresa men för det stora flertalet i området väntade svåra prövningar i det nya landet.

  omslagsbild
 6. Frihet

  av Hilary Mantel

  Frihet är den första delen av tre i en romanserie om Franska revolutionen (1789-1799). Vilka var revolutionens unga ledare Georges Danton, Camille Desmoulins och Maximilien de Robespierre? Vad drev dem? Hur vågade de sätta sig upp mot makten och hur gick de tillväga för att genomföra sina politiska idéer?

  Läs som Bok | Talbok (Daisy)

  omslagsbild
 7. Vi kom över havet

  av Julie Otsuka

  I början av 1900-talet lockades många japanska kvinnor till USA för att gifta sig med japanska män som redan hade bosatt sig i landet. Dessa så kallade postorderbrudar hoppades på en bättre framtid i Amerika men i stället väntade fattigdom, hårt arbete och en otrygg tillvaro för de flesta av dem. ​

  Läs som Bok | Pocket | e-Bok

  omslagsbild