Mysdeckare

Höstmörkret är här och det är dags att krypa upp i favoritfåtöljen med en bok. Varför inte en deckare som utspelar sig i trevlig miljö, med en sympatisk mordlösare och där det gärna finns en gnutta humor ... med andra ord en mysdeckare!

temabild mysdeckare
 1. Dags att fira Gamla Enskedes hundraårsjubileum! Men det uppstår osämja i församlingen. Samtidigt trasslar familjelivet för frikyrkopastorn Viveka, som också går på kurs för att lära sig bli mer balanserad efter att ha bett styrelsen dra åt helvete. Dessutom inträffar ett mord nära kyrkan. Del 2.

  omslagsbild
 2. Filosofiska söndagsklubben

  av Alexander McCall Smith

  Isabel Dalhousie är strax över 40 och bor i Edinburgh. Hon är redaktör för en filosofisk tidskrift och löser problem på sitt eget, reflekterande vis. Hon har en egensinnig hushållerska och en svårhanterlig brorsdotter. Isabel råkar bevittna när en man faller ner från översta balkongen i Stadshuset. Del 1.

  omslagsbild
 3. Dödens skugga

  av James Runcie

  Böckerna bakom den populära TV-serien Grantchester. Kyrkoherden Sidney Chambers är ung, charmig och ogift. Och detektiv. Han dras ofrivilligt in i en rad brottsfall som han löser tillsammans med den buttre polisinspektören Geordie Keating. Sidney gillar också öl, jazz och sin bästa ”vän” Amanda Kendall.

  Läs som Bok | Talbok (Daisy)

  omslagsbild
 4. Smultron, bröllop och döden

  av Kristina Appelqvist

  Pusseldeckare i universitetsmiljö där Shakespeare spelar en viktig roll. Tredje boken i serien om talskrivaren och litteraturforskaren Helena Waller vid fiktiva Västgöta universitet. När en kollega som är expert på Shakespeare hittas mördad dras Waller snart in i jakten på mördaren.

  omslagsbild
 5. Maisie Dobbs

  av Jacqueline Jacqueline

  Maisie Dobbs har nyligen startat en detektivbyrå. Hon började som tjänsteflicka i ett överklasshem i London och fick genom sin arbetsgivare chansen att studera i Cambridge. Hon arbetade också som sjuksköterska i 1:a världskriget. Hennes första fall utmanar hennes egna dolda hemligheter. Del 1.

  omslagsbild
 6. I Jane Austens ”Stolthet och fördom” fick Elizabeth Bennet sin Mr Darcy och de lever därefter ett lyckligt familjeliv på godset Pemberley. P. D. James plockar upp berättelsen 6 år efteråt, och nu hotas harmonin – ett mord begås på familjen Darcys ägor. Saker och ting från det förflutna dyker upp…

  omslagsbild
 7. Tannie Maria är en medelålders änka i Kapprovinsen i Sydafrika. Hon tänker allt i mat och skriver en matspalt i lokaltidningen. Men så blir hon tvungen att bli tidningens samlevnadsexpert. Varpå hon genast blir inblandad i mord och brott, vilket hon löser på sitt väldigt speciella, matinriktade sätt.

  Läs som Bok | Talbok (Daisy)

  omslagsbild