De 15 mest reserverade böckerna just nu

Vilka böcker är de mest populära på biblioteket just nu? Vår topplista ger svar!

Tärningar i trä
 1. 1:a plats! 
  Mannen som sökte sin skugga

  av David Lagercrantz 

  Lisbeth Salander avtjänar ett kortare straff på kvinnofängelset Flodberga och gör allt för att hålla sig undan de interna konflikterna mellan fångarna. Det dröjer inte länge förrän Benito, den informelle ledaren, utmanar henne, särskilt sedan Lisbeth försvarat en ung kvinna från Bangladesh som trakasseras i cellen intill.

  omslagsbild
 2. 2:a plats!
  Det
  förlorade barnet

  av Elena Ferrante

  I den fjärde och avslutande delen i Neapelkvartetten flyttar den numera etablerade romanförfattaren Elena Greco tillbaka till Neapel för att kunna komma närmare sin älskare Nino Sarratore. Hon tvekar att ta upp kontakten med Lila, men de träffas igen när de blir grannar för ett tag. Än en gång tar båda deras liv dramatiska vändningar och allt kullkastas.

  Läs som Bok

  omslagsbild
 3. 3:e plats!
  Pappas pojke

  av Emelie Schepp

  En varm sommarkväll ringer en sexårig pojke till sin pappa. Skräckslagen berättar han att någon har tagit sig in i familjens hus i Norrköping. Det är det sista som hörs från pojken innan han försvinner spårlöst. 
  Pappas pojke är den fjärde delen i Emelie Schepps serie om åklagare Jana Berzelius.

  Läs som Bok | Talbok (Daisy)

  omslagsbild
 4. Ny på listan!
  Mikael Persbrandt

  av Carl-Johan Vallgren

  Mikael Persbrandts memoarer, skrivna av Carl-Johan Vallgren i samarbete med Mikael Persbrandt.

  Läs som Bok | e-Bok (fr.o.m. 4 dec.)

  omslagsbild
 5. Ny på listan!
  Återstoden av dagen

  av Kazuo Ishiguro 

  Vinnare av Nobelpriset 2017! Romanen om mönsterbutlern Stevens som ger sig iväg i sin husbondes bil på sitt livs första semester har blivit en modern klassiker. Författaren låter med ojämförlig mästerlighet den korrekte butlern ta läsaren med på en resa genom den engelska landsbygden 1956.

  omslagsbild
 6. Vrålstark & skiträdd

  Marie Göranzon berättar om sitt liv för Stina Jofs                                      

  I år är det 50 år sedan Marie Göranzon gick ut Dramatens elevskola. Hon var den första kvinnan med barn som antogs. När Dramatens dåvarande chef, Ingmar Bergman, blev varse att Marie var relativt nyförlöst reagerade han med förvåning, närmast chock. Är hon? Har hon? Det är klart flickan ska in, men hur fan ska hon klara det?

  Läs som Boke-Bok

  omslagsbild
 7. Höstdåd

  av Anders de la Motte 

  En sensommarkväll 1990 tältar fem barndomsvänner vid sitt hemliga badställe, ett nedlagt stenbrott på en skånsk ås. Nyss har de tagit studenten och vuxenlivet väntar runt hörnet. När morgonen gryr och det första höstregnet fallit flyter det en kropp i stenbrottets mörka vatten. En tragisk olycka fastslår polisutredningen, men alla är inte övertygade.

  omslagsbild
 8. De sju som såg

  av Denise Rudberg

  I husen på Stockholms finaste gator döljs många familjehemligheter. När läkaren Folke Bergman kallas att ta hand om två kvinnor som behöver läkarvård, vet han inte att det kommer leda till att hemligheten ur hans förflutna snart kommer att hinna ikapp honom. Sjunde delen i Denise Rudbergs Elegant crime-serie är här. Den ovanliga men mycket populära deckarhjältinnan Marianne Jidhoff är tillbaka.

  omslagsbild
 9. Livet

  av Åsa Moberg

  Våren 1968 var Åsa Moberg tjugo år gammal. Hon bodde ihop med den sexton år äldre fotografen Tor-Ivan Odulf i ett litet hus i Vita bergen utan rinnande vatten. Gymnasiet hade hon hoppat av, livet kunde inte börja fort nog. Genom vänner hade hon fått praktik på det nystartade klädmärket Mah-Jong. I hemlighet drömde hon om att skriva som Marianne Höök.

  Läs som Bok | e-Bok

  omslagsbild
 10. Ditt liv och mitt 

  av Majgull Axelsson

  Märit kliver av tåget i Lund utan att själv förstå varför. Hit kom hon som lovande läkarstuderande på 60-talet, en tid då folkhemmet växte och blomstrade. Men på Norra kyrkogården vittnar en massgrav om en annan verklighet. Här hamnade patienterna från Vipeholm. Det var där hennes bror gick under.

  omslagsbild
 11. Den underjordiska järnvägen

  av Colson Whitehead 

  Sextonåriga Cora lever som slav på en bomullsplantage i Georgia. Hon är utstött och utsatt efter att modern försvunnit, och till slut flyr hon tillsammans med Caesar som känner till en underjordisk järnväg som kan hjälpa slavar till friheten i norr.
  Den underjordiska järnvägen har hyllats som en historisk roman som äger sällsynt relevans för vår tid.

  Läs som Bok | e-Bok | Talbok (Daisy)

  omslagsbild
 12. Omgiven av idioter

  av Thomas Erikson 

  Har du någon gång försökt resonera med din partner och ingenting gick som du tänkt dig? Eller i förvirring lämnat ett möte med känslan att du inte begrep dig på de övriga i rummet? Och värst av allt: vissa verkar aldrig förstå vad du säger – hur tydlig du än är. Visst är det ett mysterium?

  omslagsbild
 13. 1968

  av Jan Guillou

  1968 är ett av 1900-talets mest mytomspunna årtal. Protesterna mot Vietnamkriget i både USA och Västeuropa skapade en vänstervåg som dominerade både politiken och kulturen. Men den vänsterradikala vågen kommer att än mer splittra familjen Lauritzen mellan de yngre som anser att det är rätt att göra uppror och de äldre som vidhåller att äganderätten står över allt annat.

  omslagsbild
 14. Mars 1944. Sidonie och Nathalie är på flykt genom ett krigshärjat Tyskland. De känner inte varandra och de förblir främlingar för varandra - av nödvändighet.
  Sidonie & Nathalie är en mörk men skimrande roman om flyktens och överlevnadens villkor.

  Läs som Bok | e-Bok | Talbok (Daisy)

  omslagsbild
 15. Selfies

  av Jussi Adler-Olsen

  Avdelning Q håller som vanligt till i Köpenhamnspolisens källarrum, men står nu inför stora utmaningar. Dels vad gäller arbetet, men också på det personliga planet. Gruppens sammanhållande länk Rose har nämligen sjunkit ner i en psykos vars trådar leder långt tillbaka in ett mörkt förflutet. Ett förflutet där ett grymt brott kan ha begåtts.

  omslagsbild