Senast uppdaterad 2017-07-07 13:15.

Lämna in prylar till Fritidsbanken

Insamling till Fritidsbanken.

Ska du också rensa hemma i förrådet under semestern? Passa då på att skänka all sport- och fritidsutrustning som du inte längre behöver till Fritidsbanken. Vid Träningshallen på Stadionområdet finns ett insamlingskärl på plats hela sommaren.

Snart får Malmö sin allra första fritidsbank på Urbant Sportcenter på Kopparbergsgatan och i sommar pågår insamlingen för fullt. Fritidsbanken fungerar som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar och all utrustning är återvunnen genom att personer skänker utrustning som man inte längre behöver. Det kan till exempel handla om skridskor, inlines, flytvästar, fotbollsskor och mycket mer. Exakt när Fritidsbanken öppnar för allmänheten är inte bestämt.

Insamlingen på Stadionområdet kommer att hålla öppet måndag–fredag kl. 08.00–21.00 under sommaren. Adressen är Eric Perssons väg (det finns inget gatunummer). Ingången ligger mellan Baltiska hallen och Isstadion, snett över gatan från Kombihallens ingång.

Det kommer också att finnas möjlighet att lämna saker i ett insamlingskärl under Urban Beach på Ribban den 1 juli till 6 augusti. Öppet varje dag kl. 11.00–20.00. Här kommer också Urban Beach-besökarna att kunna låna utrustning för att fixa en egen aktivitet när man tröttnat på alla aktiviteter som erbjuds.