Natur- och rekreationsområden

Ibland behöver man komma bort från stadens jäkt och puls. I Malmö finns det flera gröna "vardagsrum" du kan hämta kraft, inspiration och lugn i. Här tipsar vi dig om några!

Trots att Malmö är landets tredje största stad finns det områden där du kan möta naturen i lugn och ro. Dels finns stadens alla parker, men det finns också stora rekreationsområden och roliga utflyktsmål. Här hittar du några av de smultronställen vi vill tipsa dig om.
Du som är ovan vid den svenska naturen och inte är säker på var man får vistas fritt, kan gå in på Naturvårdsverkets sida och läsa om Allemansrätten. Det finns information på flera olika språk.

I länksamlingen hittar du dessutom fler utflyktsmål i Skåne, om du vill åka utanför Malmös gränser.

Malmö - Parkernas stad

Malmö brukar kallas Parkernas stad. Med rätta, tycker vi!

... är sedan 200 år ett kärt utflyktsmål. Här hittar du motionsspår, promenadstigar, ridslingor och en skogslekplats. Här finns också Torups slott, Statarmuseet, Torups friluftsgård och
ett natur- och kulturrum!

Foto: Drago Prvulovic

Varför inte gå en trädvandring i centrala Malmö?

Naturvårdsplan

Är du nyfiken på var du kan hitta hedblomster? Eller funderar du på var du kan se rotstreckat stråfly? Det och mycket annat kan du läsa i Malmö stads naturvårdsplan.

Många har Katrinetorp som mål för en promenad eller cykelutflykt. Kom och njut av den blommande parken.

Naturguide

Malmö stad har i samarbete med Naturskyddsföreningen i Malmö tagit fram en naturguide för Malmötrakten för att göra det lättare, för alla som vill ut i naturen, att hitta intressanta och spännande naturområden. Boken presenterar 50 trevliga utflyktsmål i Malmö med omnejd som man lätt kan ta sig till med buss eller cykel.
Upptäck naturen! - En guide till Malmötraktens smultronställen, finns att köpa i stadshusets reception och bokhandeln. Pris 100:-