Evenemang

Här hittar du alla större händelser på Katrinetorp under 2017. Sidan uppdateras kontinuerligt, aktuella föreläsningar listas separat.

Musik i sommarkväll: Margareta Bengtson, Mattias Algotsson, Nils Olsson och Jan Sigurd

2 juli

Margareta Bengtson och Mattias Algotsson, foto: Annika Falkuggla

Foto: Annika Falkuggla

Musiksommaren på Katrinetorp inleds med en stor utomhuskonsert på gårdsplanen framför huvudbyggnaden. Kvällens konferencier heter Anna-Lena Brundin och på scen finns jazzsångerskan Margareta Bengtson, pianisten Mattias Algotsson, operasångaren Nils Olsson och estradören Jan Sigurd, som tillsammans med fenomenala Österlenkvartetten ger publiken en klangfull sommarkväll att minnas.

Konserten börjar kl 18. Biljetter kostar 120 kr och säljs via Kulturcentralen och vid entrébutiken på Katrinetorp.

Allsångsshow med Lilla Vilda Teatern

8–9 juli

Lilla Vilda Teatern

En fantasifull musikteaterföreställning och allsångsshow för barn och familjer, kl 14 båda dagarna. Lilla Vilda Teaterns Magnus och Matilda kommer till Lövscenen i Engelska Parken med spännande gästartister och en massa välkända och bra låtar på repertoaren. Ta gärna med en picknickkorg! Fri entré.

Musik i sommarkväll: Tomas Andersson Wij

17 juli

Tomas Andersson Wij

Foto: Jimmy Backius

Tomas Andersson Wijs karriär är unik. Hans album har aldrig legat etta på topplistorna och han har aldrig haft en stor radiohit. Men för varje gång han packat upp sin akustiska gitarr har det kommit några fler och lyssnat, och för varje ny skiva har hans ton trängt lite djupare in i svenskarna. 16 år efter debuten och med tio album i bagaget är han en av landets stora artister, en eftertraktad låtskrivare och översättare åt andra musiker. Upplev en magisk kväll på Katrinetorp tillsammans med Tomas Andersson Wij och Österlenkvartetten!

Konserten börjar 19.30. Katrinetorps trädgårdskafé serverar en specialkomponerad kvällsmeny. Biljetter, 200 kr köps via Kulturcentralen eller i entrébutiken på Katrinetorp.

Musik i sommarkväll: Sophie Zelmani

31 juli

Sophie Zelmani

Foto: Christina Ottosson Öygarden

Få artister kan förena det avskalat vackra med en brännande intensitet som sångerskan och låtskriverskan Sophie Zelmani. Hon debuterade i mitten av 90-talet och är nu aktuell med ett nytt album, det elfte i ordningen. Här möter du henne i en intim konsert tillsammans med gitarristen/producenten Lars Halapi och stråkar från Österlenkvartetten.

Konserten börjar 19.30. Katrinetorps trädgårdskafé serverar en specialkomponerad kvällsmeny. Biljetter, 200 kr, säljs via Kulturcentralen eller i entrébutiken på Katrinetorp.

Taubekonsert med allsång

13 augusti

Taubesällskapet i Skåne, körsångare

Räkna med mangrann uppställning och många älskade visor när det är dags för konsert och allsång med Taubesällskapet i Skåne! Välkommen till Lövscenen i Engelska parken kl 14. Entré 60 kr.

Antikmässan Malmö Dekorativa 2017

15–17 september

Människor och interiörer i utställartältet på Malmö dekorativa

Gamla möbler och föremål står i centrum under den årliga antikmässan Malmö Dekorativa på Katrinetorp. Svenska och internationella handlare erbjuder antikviteter, folkkonst, design och kuriosa från 1700-talet och framåt.

Entré 80 kr. Öppet fredag kl 15 - 20, lördag-söndag kl 11 - 17

Mer information om Malmö Dekorativa 2017

Jul på Katrinetorp

8–10 december

Julmarknad på Katrinetorp

Foto: Sanna Dolck

Den årliga julmarknaden på Katrinetorp bjuder på tradition med moderna inslag. Här blandas svenskt hantverk med blommor, mat och antikviteter i gårdsmiljö. I marknadsstånden finns traditionellt hantverk, som handstöpta ljus, karameller, halmslöjd, korgmakeri, fårskinnsprodukter, träslöjd och handstickat. Servering, jullekar, musik och aktiviteter både ute och inne, för stora och små besökare. I allén tänds hundratals marschaller när mörkret faller och Malmös lucia kommer med tända ljus och tärnor, i traditionellt luciatåg.
Entré 80 kr. Öppet fredag kl 12 - 20, lördag-söndag kl 10 - 17