Evenemang

Här hittar du alla större händelser på Katrinetorp under året. Sidan uppdateras löpande, aktuella föreläsningar listas separat. Till Katrinetorp kommer du enkelt med buss 54 (avgår från Gustav Adolfs torg). Du kan också cykla hit, cirka 20 minuters cykeltur från centrala Malmö.

Tulpaner och interiörer på Katrinetorp

24-25 februari

Interiör Katrinetorp med mahognybyrå och vårblommor i vas

Upptäck huvudbyggnaden på Katrinetorp, med restaurerade dekorationsmålningar på väggar och innertak och inredning i tidstypisk empirestil! Vi har dekorerat alla rum och salar med tulpaner, och har värdar på plats som kan berätta om interiörer och om Katrinetorps historia.

Öppet kl 12-17. Fri entré!

Vårsalong Öppna sinnen

24 mars – 8 april

Händer som skapar ett konstverk

Välkommen till årets vårsalong på Katrinetorp, där ungdomar med funktionsnedsättning visar sin kreativitet i en samlingsutställning. Utställningen är en årlig tradition och ett samarbete mellan Valdemarsro gymnasieskola och Katrinetorp Landeri. Vernissage lördag 24 mars kl 13.

Öppet vardagar 12-16, helger 12-17. Fri entré!

Vårfest

1 maj

vårfest i trädgården på Katrinetorp

Sjung in våren tillsammans på Katrinetorp! Vårfesten är det officiella startskottet för allt som växer i prek och trädgårdar, men bjuder också bland annat på olika barnaktiviteter. För dig som är nyfiken på gårdens interiörer öppnar vi dörrarna till huvudbyggnadens vackra salar och rum, med dekorationsmålningar och möblemang i empirestil. Katrinetorps trädgårdskafé håller öppet hela dagen.

Vårfesten pågår kl 11-17. Fri entré!

Guidade visningar

13 maj - 26 augusti

Mamsell och pigan i Förmaket, en av Katrinetorps dekorationsmålade salar. Foto: Peter Kroon

Katrinetorp uppfördes som sommarbostad åt en av Malmös rikaste handelsfamiljer och är ett praktexempel på hur borgarklassen strävade efter att efterlikna adelns godsanläggningar: här finns påkostade interiörer, färgprakt och illusionsmåleri. Under en guidad visning av huvudbyggnaden får du veta mer om gårdens historia, om den tid som präglade utformningen av anläggningen och titta närmare på dekorationsmålningarna. Sommaren 2018 finns också möjlighet att följa med på en guidad, historisk visning av Katrinetorps trädgårdar och engelska landskapspark, som utformats i enlighet med 1800-talets trädgårdsmode. Varje dag erbjuder vi en visning av huvudbyggnaden och en trädgårdsvisning.

Maj och juni: söndagar, från 13/5 till 24/6
Juli: lördagar och söndagar
Augusti: söndagar t o m 26/8

Biljetter kostar 60 kr och förköps via Kulturcentralen eller på plats i entrébutiken på Katrinetorp. Varje visning tar cirka 45 minuter. Barn under 15 år gratis i vuxens sällskap, barnvagnar parkeras utomhus.

Det surrar om Malmö!

19-26 maj

Lavendel med humla i köksträdgården

Katrinetorp Landeri är en av många svenska park- och trädgårdsanläggningar inom nätverket SSPPG, Swedish Society of Public Parks and Gardens, som uppmärksammar nationella pollineringsveckan 2018. I den stora köksträdgården på Katrinetorp finns flera bikupor, längst ner i trädgården finns också ett fint insektshotell. Under veckan uppmärksammas den internationella bi-dagen (20 maj) och biodiversitetsdagen (22 maj). Men vi tjuvstartar redan veckan innan med en föreläsning om bin och honung, som hålls av de två biodlare som sköter om kuporna på Katrinetorp. Lokalt producerad honung finns även till försäljning i butiken.

Park och trädgårdar är öppna varje dag kl 8-20. Fri entré!

Jul på Katrinetorp

7-9 december

Julmarknad på Katrinetorp

Foto: Sanna Dolck

Den årliga julmarknaden på Katrinetorp bjuder på tradition med moderna inslag. Här blandas svenskt hantverk med blommor, mat och antikviteter i gårdsmiljö. I marknadsstånden finns traditionellt hantverk, som handstöpta ljus, karameller, halmslöjd, korgmakeri, fårskinnsprodukter, träslöjd och handstickat. Servering, jullekar, musik och aktiviteter både ute och inne, för stora och små besökare. I allén tänds hundratals marschaller när mörkret faller och Malmös lucia kommer med tända ljus och tärnor, i traditionellt luciatåg.

Entré 80 kr, fri entré för barn under 15 år.

Öppet fredag kl 12 - 20, lördag-söndag kl 10 - 17

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-02-03 16:26