Scaniabadet (Västra Hamnen)


I Scaniaparken finns ett djuphavsbad med ett 75 m långt och 20 m brett soldäck, trappor att sitta på och badbryggor.

Scaniabadet, som ligger i den norra delen av Västra Hamnen har en stor parkering och toaletter. Badplatsen är främst avsedd för simkunniga, då vattnet är djupt och det kan förekomma strömmar.

Badvärdar och säkerhet

Under badsäsongen (15 maj - 15 september) finns badvärdar tillgängliga mellan klockan 10-18 på Ribersborg, Sibbarp och Klagshamn, Scaniabadet och Sundspromenaden.Under sommarlovet finns badvärdar på Sundspromenaden mellan kl. 12-20 och på Scaniabadet mellan kl 12-22.

Badvärdarna bär röd tröja och de ansvarar för allmän ordning, enklare omplåstring och säkerhet. Vid badvärdarnas personalbyggnader finns larmknappar uppsatta. Om du behöver komma i kontakt med badvärden, använd knappen. På badplatserna flaggar vi med vit/gul flagga när där är bemannat. Röd flagga betyder avrådan från bad. Då kan det vara strömt eller otjänligt badvatten. 

I anslutning till stränderna finns det offentliga toalettbyggnader; sju stycken på Ribersborg, tre på Sibbarp, två på Klagshamnsbadet och en på Scaniabadet. Det finns även en toalett vid Daniaparken.

Stränderna är klara inför sommarens alla bad

Senast ändrad: 2017-06-12 10:09