Senast uppdaterad 2017-02-15 10:48.

Välkommen till Tjejmässan den 25 februari


Den 25 februari är det dags för Tjejmässan som i år hålls på Arena 305. Tjejmässan arrangeras av, med och för tjejer i Malmö. Eftermiddagen och kvällen bjuder på ett stort utbud av aktiviteter, Tjejer från tolv år och uppåt kan bland annat uppleva liveartister på scenen, få hennatatueringar, sjunga karaoke, spela datorspel, spela in en låt och prata med olika föreningar.

Det är olika tjejgrupper runt om i Malmö som står bakom förberedelserna av tjejmässan.  Det brukar komma upp till 1000 besökare och Maria Blåstrand, samordnare för projektet, hoppas att årets tjejmässa blir lika välbesökt.

- Tjejmässan har funnits i många år, berättar Maria Blåstrand. Det som är nytt i år är att vi har gott om liveartister och att det finns möjlighet att spela in en egen sång i studio och att vara med på DJ-workshops. Vi har dessutom bjudit in spelföreningar och spelprogrammerare eftersom många tjejer har uttryckt önskemål om att lära sig mer om digitala spel. Kvällen avslutas med disco!

Tid: Lördag den 25 februari kl. 13–19. 

Plats: Arena 305, Lönngatan 30.

För tjejer från 12 år och uppåt.

Program

  • Live på scen finns Kvinnliga Situationen, Elvira, Hedda Hatar, Bac Nini, Phryne, Gina, mässan avslutas med tunga beats av Dj Cleva.

  • DJ-workshops, Studio-workshops, spela in en låt, vinn goodiebags, teater med PotatoPotato, dans, karaoke, café, fotohörna, datorspel, hennatatueringar, disco, smink, prova olika instrument i en replokal. 

  • Utställare: Ungdomsmottagningen, KSAN, SweRock, Polisen SF-bokhandeln, Socialarbetare för unga, olika fritidsgårdar, RFSL, Mosaik, Popkollo, HabitatQ, spelföreningar, MakeUpStudion, Rituals, Fryshuset, Mentor Malmö med flera.

  • Disco med Dj Cleva 17.00–19.00

Arena 305 finns på Lönngatan 30, bredvid Garaget. Ta stadsbuss 35 till hållplats Sofielund. 

Läs mer om tjejmässan och se hela programmet här.

Länk till Tjejmässan på Facebook.

Om du har frågor, kontakta Maria Blåstrand, utvecklingssamordnare.