Program våren 2017

April

Berättarcafé: Nils Poppe och jag!

Onsdag 26 april kl. 15
Vilka minnen har du av denne folkkäre artist? Kom och dela med dig av din berättelse över en kopp kaffe. Stadsarkivet bjuder på gobitar ur Poppes fantastiska arkiv, alltifrån programblad till bilder och beundrarbrev. Avslutningsvis visas en Poppefilm. Max 50 personer.  Fullbokat! 

Maj

Visning: Malmö stads fotomagasin

Onsdag 10 maj kl. 15
Vi visar de nya lokalerna i Malmö frihamn och delar av våra analoga samlingar. Vi berättar också om vårt insamlingsarbete och våra databaser. I samarbete med Malmö Museer. Föranmälan: senast 28 april till bo.o.andersson@malmo.se. Max 10 personer.

Stadsvandring:Popmusikens Malmö

Tisdag 16 maj kl. 18
Vandringen börjar utanför den internationellt kända rockklubben KB på Bergsgatan och slutar vid Rådhuset. Den åskådliggör hur Malmös musikliv radikalt förändrades med 1950-talets rock ’n’ roll och den därpå följande popvågen. Vi pekar på några betydelsefulla platser i stadens populärmusikliv, som såväl lokala storheter som internationellt välrenommerade artister har anknytning till. På så sätt levandegörs både Kal P Dal och The Beatles. Vandringen guidas av Lars Berggren, professor i historia vid Lunds universitet och Mats Greiff, professor i historia vid Malmö högskola. Max 25 personer. Fullbokat!