Foto: Sanna Dolk

Kulturbussarna

Inom Kulturförvaltningen finns kulturbussarna som kostnadsfritt kör förskolor och grundskolor till kulturevenemang och kulturinstitutioner i Malmö.

Det är bussbolaget Bergkvarabuss som kör kulturbussarna.

Barnkulturenheten garanterar kulturbuss till förskolor och grundskolor som tilldelats biljetter till evenemang i Kulturkartan. Dessa bussresor bokas direkt i Kulturkartan i samband med bokning av evenemanget.

Även om ni inte tilldelats biljetter utan bokar restplatser eller om ni vill besöka en kulturinstitution finns möjlighet att skicka bokningsförfrågan om kulturbuss. Bergkvarabuss meddelar alltid om resan kan genomföras via e-post eller telefon.

Till vad kan ni åka?

Ni får åka från er förskola eller grundskola till kulturevenemang som erbjuds i Kulturkartan, eller till kulturevenemang på något av dessa resmål.

För resor till Torup och bokskogen se Naturbussen.

För bussresor till andra resmål och utflykter hänsvisar vi till Malmös stads avtal om grupptransporter inom pedagogisk verksamhet

Viktigt att tänka på kring Kulturbuss

  • Bussarna får användas vardagar mellan klockan 8.30–15.00 under terminstid.

  • Bussarna får användas under sportlov, påsklov, höstlov och jullov.

  • Tänk på att antalet passagerare ska vara minst 8 personer. Är ni inte tillräckligt många själva, så samordna gärna bokningen med en annan förskola eller skola.

  • Om ni behöver ta med er barnvagnar, tänk på att ange rätt antal vagnar i bokningsförfrågan.

  • Bergkvarabuss meddelar alltid om resan kan genomföras med en bokningsbekräftelse via e-post. Har ni inte fått besked 10 arbetsdagar före bokad dag kontakta Bergkvarabuss på telefon 040-53 53 23.

  • Läs noga bokningsbekräftelsen vad gäller upphämtningsställe och tid. Tiden på bokningsbekräftelsen gäller som avgångstid. Respektera detta och var därför på plats i god tid.

  • Observera att det inte är tillåtet med mat och dryck på bussen.

  • Avboka genom att ringa Bergkvarabuss på 040-53 53 23 eller e-post kulturbussarna@bergkvarabuss.se. Avbokning ska göras så fort som möjligt men senast 6 timmar före avfärd

Kompletterande bokning för rullstolsburna elever

Skolorna ska göra beställningen via telefon 040-34 28 65 och välja skolresor, med fem arbetsdagars framförhållning. Uppge på beställningen att det gäller rullstolstransporter med kulturbussen eller naturbussen. OBS! Gäller endast transporter med rullstolar under skoltid.

Kontakt

För frågor om kulturbussen maila barnkulturenheten@malmo.se.

Bergkvarabuss växel (ej bokning): 040-53 53 23 kontorstid

Bergkvarabuss kundcenter (ej bokning): 0480-42 55 00 utanför kontorstid