Senast uppdaterad 2017-10-12 11:12.

Bästa biennalen - filmen om "HUR"

Foto: Ricard Estay/Statens Konstråd

I samband med Bästa Biennalen visar Malmö Konstmuseum filmen HUR, där ungdomsföreningen HUR tillsammans med konstnären Roxy Farhat återger personliga historier om och av ungdomar som bor i närheten av Holma.

Holma ligger i södra Malmö och består främst av flerfamiljshus byggda i början av 1970-talet. Konstnären Roxy Farhat har arbetat nära medlemmarna och deras familjer för att skapa individuella och personliga porträtt, långt ifrån den ofta kaosartade bild som ofta förmedlas i media.

Ungdomsföreningen HUR fokuserar på ungdomsutveckling och hälsa i området och arbetar med frågor som HUR skall vi förbättra vardagen för oss själva? och HUR bidrar vi till ett positivt samhälle? Föreningen drivs av unga killar och tjejer i åldrarna 16–25 år. I filmen är de subjektiva berättelserna bärande och medlemmarna definierar själva sin värld, utmanar stereotyper och arbetar för att skapa social förändring.

Roxy Farhat är konstnär, filmskapare och musikvideoregissör och har tidigare arbetat med artister som The Knife, Gnucci och Zhala.

Filmen är producerad inom Statens Konstråds projekt "Konst händer”.

Program

21 oktober – 17 december

Filmen om HUR visas i F-rummet på Malmö Konstmuseum 

22 oktober - invigning med filmvising av "HUR"

Klockan 14.00-15.30, F-rummet
Invigning med filmvisning av HUR och samtal med Roxy Farhat och Reabaz Asaad från HUR – Samhällsentreprenören, tillsammans med ungdomar från föreningen.  

Höstlovsaktiviteter

30-31 oktober - Filmworkshop: Skapa filmen om dig själv!

Klockan 13.00-15.00, F-rummet
Ålder: 6-9 år
Vi vill höra din röst, hur skulle ditt drömmuseum se ut? Vilket är ditt favoritkonstverk? Tillsammans går vi runt och utforskar museet med alla dess skatter, från konstverk till slott. Under rundvandring har vi med oss digitala verktyg för att spela in korta filmer, om saker vi tycker om, saker vi hittar, och tillsammans skapar vi vår egen historia om museet.

2-3 november - Tvådagarsworkshop med HUR och konstnären Roxy Farhat

Klockan 13.00-16.00, F-rummet
Ålder: 13-16 år
Vill du göra film, skriva poesi eller skapa fritt?
Kom till Malmö Konstmuseum och träffa HUR -Samhällsentreprenören och Roxy Farhat. HUR arbetar med kultur för unga och Roxy Farhat är konstnär, tillsammans med dem får du under två dagar prova på att göra roliga intervjufilmer med kompisar, skriva egen poesi eller skapa fritt. Dag två får alla möjlighet att visa vad de skapat under workshopens första dag.