Senast uppdaterad 2017-05-22 15:33.

Om anmälan till kulturskolan

film, foto, musik, serieteckning, teater, dans, bild

På Malmö Kulturskola kan man gå kurser i film, bild, dans, foto, mängder av instrument, sång, serieteckning och teater. Det går bra att anmäla sig till oss hela året och man ställs i kö efter när man anmälde sig. Det nya kursutbudet för läsåret 17/18 släpptes den 1 maj.

En kurs kostar 300 kr per termin.
Att hyra ett instrument kostar 200 kr per termin.

För vem?

Kulturskolan är till för alla barn och unga som bor i Malmö som är 7-19 år. Vissa kurser är för vissa åldrar, vilka ser man på anmälningssidan.

När?

All undervisning är efter skoltid.

Var?

Vi har kurser i Kulturhuset Mazetti och på skolor i Malmös alla områden.

Hur?

Det är först till kvarn som gäller till våra platser. Det går bra att skicka in anmälan och man tilldelas plats efter turordning och finns det inte plats ställs man i kö.
Vissa kurser har längre kö än andra, det är piano, keyboard, fiol, gitarr, elgitarr, elbas, rock-& popskola, slagverk och sånggrupp. Därför kan det vara bra att välja mer än en kurs.

Hur går antagningen till?

Fördelningen av köplatser sker utifrån anmälningsdatum. Möjligheterna att få en plats i kulturskolan ökar om man anmäler sig till flera kurser.

När du fått plats får du ett platserbjudande med posten. Ett platserbjudande måste bekräftas, annars går platsen till annan sökande. Har man bekräftat sin plats får man en kallelse i augusti till upprop/schemaläggning.