Senast uppdaterad 2017-01-16 15:34.

Om anmälan till kulturskolan

film, foto, musik, serieteckning, teater, dans, bild

Våra kurser är fullsatta i nuläget. Men det går bra att anmäla sig och ställa sig i kö till alla kurser hela året. När det blir en plats ledig tar vi kontakt med dig.

På Malmö Kulturskola kan man gå kurser i film, bild, dans, foto, mängder av instrument, sång, serieteckning och teater. Den stora anmälningsperioden till kommande läsårs kurser öppnar alltid i maj. Mer information om det kommer när det närmar sig.

En kurs kostar 300 kr per termin.

För vem?

Kulturskolan är till för alla som bor i Malmö som är mellan 7-19 år. Vissa kurser är för vissa åldrar, vilka ser man på anmälningssidan.

När?

All undervisning är efter skoltid.

Var?

Vi har kurser i Kulturhuset Mazetti och på skolor i Malmös alla områden.

Hur?

Det är först till kvarn som gäller till våra platser. Det går bra att skicka in anmälan och man tilldelas plats efter turordning och finns det inte plats ställs man i kö.
Vissa kurser har längre kö än andra, det är piano, keyboard, fiol, gitarr, elgitarr, elbas, rock-& popskola, slagverk och sånggrupp. Därför kan det vara bra att välja mer än en kurs.

Hur går antagningen till?

Fördelningen av köplatser sker utifrån anmälningsdatum. Möjligheterna att få en plats i kulturskolan ökar om man anmäler sig till flera kurser.

När du fått plats får du ett platserbjudande med posten. Ett platserbjudande måste bekräftas, annars går platsen till annan sökande. Har man bekräftat sin plats får man en kallelse i augusti till upprop/schemaläggning.

Psst!

Kolla in våra nyaste kurser Multikulti, Låtskrivarverkstad och Musikalgrupp.