Senast uppdaterad 2017-11-29 13:09.

Hjärta spel

Är du intresserad av dataspel? Spelar du kanske själv, eller vill du veta mer om vad det egentligen handlar om? Den 14 oktober öppnar utställningen Hjärta spel på Malmö Museer. Där möter du den svenska dataspelshistorien - från det första spelet och framåt. 

Norden och framför allt Sverige har en lång och spännande historia inom utveckling av dataspel. Spelbranschen räknas nu som en av världens största underhållningsbranscher, en bransch där Sverige och Malmö har en välrenommerad position.

Hjärta spel tittar också närmare på spelkulturen som socialt och vetenskapligt fält och som miljardindustri. Dessutom visas målningar, illustrationer, interaktiva konstspel, hantverk och installationer som alla har en koppling till dataspelens värld.

Bokrelease och författarbesök:
Växande världar - Om spel, spelkulturer och spelare i samtiden

9 december kl 13 och 15, Slottsholmen
Bokrelease med författaren Bobbi A. Sand. I boken, som ges ut av ges ut av BJT förlag, får du en genomgång av den stora bredd av spel, speltyper och spelkulturer som finns idag. Bobbi A. Sand håller två kortare presentationer i utställningen Hjärta spel: 
Kl 13 om hur boken kom till och varför vi alla behöver känna till något om vad spel är, vilka som spelar dem och hur de fungerar.
Kl 15 om hur man kan använda sig av spel i olika sammanhang och verksamheter.
Läs mer om boken här.

Föreläsning:
Skärmens baksida

10 december kl 14, Kommendanthuset
Kim Grahn, ordförande Spelberoendes Förening Malmö, berättar bland annat om föreningens arbete. På föreläsningen får ni även ta del av Fredrik Reis-Nilssons egen berättelse som dataspelsberoende. Fri entré.

Hjärta spel och Spela roll är två vandringsutställningar om spel från Datamuseet IT-ceum. På Malmö Museer har vi kombinerat de båda under samlingsnamnet Hjärta spel. Utställningen visas 14 oktober 2017–7 januari 2018 på Slottsholmen.