Visningar och arrangemang

Malmö Museer erbjuder arrangemang och visningar av olika slag. På den här sidan hittar du de visningar som är öppna för allmänheten. Krävs det att du förbokar så står det i texten.

Växande världar - Om spel, spelkulturer och spelare i samtiden

Bokrelease och författarbesök: 9 december kl 13 och 15, Slottsholmen
Med författaren Bobbi A. Sand. I boken, som ges ut av BJT förlag, får du en genomgång av den stora bredd av spel, speltyper och spelkulturer som finns idag. Bobbi A. Sand håller två kortare presentationer i utställningen Hjärta spel: 
Kl 13 om hur boken kom till och varför vi alla behöver känna till något om vad spel är, vilka som spelar dem och hur de fungerar.
Kl 15 om hur man kan använda sig av spel i olika sammanhang och verksamheter.
Läs mer om boken här.

Föreläsning: Skärmens baksida

10 december kl 14, Kommendanthuset
Kim Grahn, ordförande Spelberoendes Förening Malmö, berättar bland annat om föreningens arbete. På föreläsningen får ni även ta del av Fredrik Reis-Nilssons egen berättelse som dataspelsberoende. Fri entré.

Micro-droneracing

16 december kl 10–17, Teknikens och Sjöfartens hus

Välkommen till FPV micro-droneracing! Några av Sveriges bästa droneracing-piloter gör upp om mästartiteln med upp till 125 mm racing-drönare. Publiken kan följa tävlingen och se det piloterna ser i sina videogoggles på storbild.

Mellan tävlingsheaten finns det möjlighet att prova på i simulator, med-åkning i video-goggles och ta en närmare titt på de tävlandes maskiner. Om väder tillåter blir det även uppvisning av större racing-drones på gården.
Arrangör: Flygakademien och TeamKickRacing i samarbete med Malmö Museer.

Bli uppfinnare för en dag

Söndagar kl 13–16 till och med 17 december 2017, Teknikens och Sjöfartens hus
Malmö Uppfinnarförening fortsätter att gästa museet på söndagar! Bygg och programmera LEGO-robotar. Det är drop-in så kom när det passar, stanna en stund eller hela tiden.

Pixlar förr och nu!

Foto: Colourbox

Kreativ verkstad 27 och 28 december kl 12­–16, Kommendanthuset
Gör fantasifulla pärlplattor med inspiration från datavärlden. Brodera i korsstygnsteknik, gårdagens pixlar.

Passa på att också besöka utställningen Hjärta spel på Slottsholmen.

Sagor på slottet & sagoverkstad

Foto: Andreas Nilsson/Malmö Museer

6 och 7 januari 2018
Vi går en sagoslinga på Malmöhus slott och ser var drottningen hade sin säng, garderob och toalett! Kanske får du höra historien om varför två magiska horn placerades på slottet en gång och om hur en flicka fick så förfärligt ont av en liten ärta? Vi möts vid giraffen i entrén, Slottsholmen: kl 13, 14 och 15!

På Kommendanthuset erbjuder vi samtidigt kreativ verkstad på tema sagor. Dekorera din egen krona, gör en glittrande mask eller hitta på din egen saga. Tid: 6 och 7 januari 2018 kl 12–16.

Visningar av ubåten U3

© Andreas Rasmusson/Malmö Museer

På Teknikens och Sjöfartens hus kan du besöka ubåten U3. Den är öppen dagligen kl 10–17. På tisdagar och söndagar kl. 13–16 finns dessutom U3´s besättningsmän på plats, för att berätta om livet ombord en ubåt. Grupper förbokas på 040-344423.

Aktiviteter för barn och unga

Museets pedagoger levandegör historia, teknik och natur, erbjuder spännande experiment och ser till att ni får det där lilla extra. 

Grupper och skolklasser...

...kan boka visningar på olika teman och av olika utställningar.
- Vi erbjuder gruppvisningar.
- Är du pedagog/lärare kan du boka en visning för elever.

Bokar gör du genom att kontakta bokningen: Telefon 040-34 44 23, telefontid kl 9–12 måndag–fredag. E-post: boka.museum@malmo.se.

Automatorkesterns comeback

Varje lördag spelar den mekaniska orkestern "live" kl 13:00, 13:30, 14:00 och 14:30 i utställningen Tidernas stad på Teknikens och Sjöfartens hus. Övriga dagar finns den för beskådan.

Senast ändrad: 2017-12-07 15:26