Visningar och arrangemang

Malmö Museer erbjuder arrangemang och visningar av olika slag. På den här sidan hittar du de visningar som är öppna för allmänheten. Krävs det att du förbokar så står det i texten.

Sommarvisningar av Malmöhus slott

Foto: © Johanna Rylander / Malmö Museer

5 juli–27 augusti 2017, onsdagar till söndagar: Kl. 13 på svenska, kl. 15 på engelska/In English
Följ med på en visning av Nordens äldsta bevarade renässansslott och hör mer om dess brokiga historia.

Visningar av Vi är romer

14 juni–31 augusti på tisdagar, onsdagar och torsdagar kl 13.
I utställningen Vi är romer - möt människorna bakom myten får du ta del av enskilda romers vardag och historia kantade av utanförskap, tältliv, aktivism, glädje, traditioner, musik och framtidshopp. Läs mer om utställningen här.

Bli uppfinnare för en dag

Malmö Uppfinnarförening fortsätter att gästa museet på söndagar! Bygg och programmera LEGO-robotar på Teknikens och Sjöfartens hus mellan kl. 13–16. Det är drop-in så kom när det passar, stanna en stund eller hela tiden. Läs mer på föreningens hemsida.

Den finska byggnadskonsten - och hur den samspelar med landets historia, konst och design

Söndag 17 september kl. 14, Kommendanthuset
Föreläsning med arkitekt Bo Mårtensson. Om den finska byggnadskonsten med tonvikt på samtiden, men med historiska tillbakablickar kring hur Finland utvecklats. Läs mera här.
Ett arrangemang kopplat till utställningen Finskt Fyrverkeri och jubileumsåret Finland100.

På gränsen

Söndag 24 september kl. 14, Kommendanthuset, Malmö Museer.
Johanna Parikka-Altenstedt möter Susanna Alakoski och Heidi Avellan i ett samtal om tvåspråkighet, språkbyten och identiteter när man har rötterna i Finland. Läs mera här.
Ett arrangemang kopplat till utställningen Finskt Fyrverkeri och jubileumsåret Finland100.

Visningar av ubåten U3

© Andreas Rasmusson/Malmö Museer

På Teknikens och Sjöfartens hus kan du besöka ubåten U3. Den är öppen dagligen kl 10–17. På tisdagar och söndagar kl. 13–16 finns dessutom U3´s besättningsmän på plats, för att berätta om livet ombord en ubåt. Grupper förbokas på 040-344423.

Jul på slottet

3 december 2017 kl. 10–17 
Med fokus på hantverk och försäljning som bygger på gamla och nya traditioner återkommer Jul på slottet även i år! Vi återkommer med program under hösten.

 Aktiviteter för barn och unga

Museets pedagoger levandegör historia, teknik och natur, erbjuder spännande experiment och ser till att ni får det där lilla extra. Läs mer om vad som händer under till exempel skolloven!

Grupper och skolklasser...

...kan boka visningar på olika teman och av olika utställningar.
- Läs mer om de visningar vi erbjuder här.
- Är du pedagog/lärare som vill boka en visning till dina elever, klicka här.

Bokar gör du genom att kontakta bokningen: Telefon 040-34 44 23, telefontid kl 9–12 måndag–fredag. E-post: boka.museum@malmo.se.

Automatorkesterns comeback

Varje lördag spelar den mekaniska orkestern "live" kl 13:00, 13:30, 14:00 och 14:30 i utställningen Tidernas stad på Teknikens och Sjöfartens hus. Övriga dagar finns den för beskådan.