Kirsebergs fritids- och kulturhus

I Kirsebergs fritids- och kulturhus finns olika verksamheter för alla åldrar samlade under ett tak. Här kan du bland annat låna böcker på biblioteket, delta i olika arrangemang och hyra lokaler.

Ändringar kring uthyrning av lokaler

 

Från och med 1 maj 2017 är fritids- och kulturhuset en del av kulturförvaltningen. I och med detta ser vi över vilken typ av verksamhet som ska bedrivas i huset och den uthyrning som skett till privata fester kommer att upphöra. Fokus kommer istället att ligga på kulturverksamhet, föreningsliv och öppna arrangemang och vi tar alltås inte emot nya bokningar till privata fester.


Vi hoppas att detta ska kunna bidra till ett ännu mer öppet och levande fritids- och kulturhus för alla Malmöbor!

PÅ GÅNG I HUSET

KVINNOFESTEN 8/3 17.00-21.00

Traditionsenligt (för 15:e året i rad!) arrangerar BRO-gruppen en festlig kväll på internationella kvinnodagen.

På schemat står allt ifrån livemusik och dans till samtal med politiker, berättelser från världen om kvinnors situation och klädförsäljning från Amnesty.
Alla är välkomna och inträdet är gratis!

För mer infomration och fullständigt program kan du klicka här så kommer du till evenemangets Facebooksida.


FILMVISNING OCH SAMTAL 14/3 18.00

Tillsammans med Imagenes del Sur/ Bilder från Söder visar vi Iciar Bollaíns ”Olivträdet” som skildrar de spår lågkonjukturen i Spanien satt i människorna, samtidigt som den är en roadmovie genom Europa och handlar om generationsskillnader, gemenskap, förljugenhet och hopp.

Kort om filmen: Alma är 20 år och beundrar sin farfar, en man som varit tyst i många år. När den gamle till och med vägrar att äta, bestämmer flickan sig för att hämta tillbaka det tusenåriga olivträd som familjen sålde mot sin vilja. Men för att kunna göra detta, måste hon få hjälp av sin farbror, ett offer för den ekonomiska krisen i Spanien, av sin vän Rafa och av hela byn. Problemet är att ta reda på var någonstans i Europa som olivträdet finns.

Plats: Kirsebergssalen
Kostnad: Alldeles gratis!

 

I Kirsebergs fritids- och kulturhus hittar du:

Ett bra samarbete med många föreningar gör att huset alltid är levande med aktiviteter och arrangemang. Nya föreningar som vill vara med och bidra till husets verksamhet välkomnas med öppen famn! 

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-02-22 16:03