Huvudnyheter

Med anledning av Sydsvenskans artikel om personalomsättningen i Malmö stad

I en artikel i Sydsvenskan lyfts nu Malmö stads personalomsättning och sjukfrånvaro. Malmö stads personalredovisning för 2015 visar på en personalomsättning på 11 % och att sjukfrånvaron ökar. Liselott Nilsson, HR-direktör, förklarar här vad det kan tänkas beror på och vad Malmö stad gör för att förändra situationen.

Direktsändning från kommunfullmäktige

Kommunfullmäktiges sammanträde 31 mars direktsänds på malmo.se. Du kan redan nu ta del av handlingarna inför sammanträdet.

Kondoleansbok och Belgiens färger på Kaptensbron

Med anledning av de tragiska händelserna i Bryssel den 22 mars kommer Kaptensbron i Malmö att belysas med Belgiens färger. En kondoleansbok kommer att läggas ut i Stadshusets reception.

Chat om barngrupper i förskolan på sydsvenskan.se onsdag 11.00

På sistone har barngruppernas storlek och andra delar av förskolans villkor fått uppmärksamhet i media. Onsdagen 23 mars är förskoleförvaltningen med i en chat om barngrupperna på sydsvenskan.se.

”Gruppstorleken säger ofta väldigt lite om kvaliteten på verksamheten”

Gruppsammansättning, personaltäthet och barnens behov. Det är tre av flertalet faktorer som påverkar hur förskolorna organiserar sina barngrupper. Nu tar Malmö stad ytterligare steg för att öka personaltätheten och skapa mindre grupper för våra barn.

Organisationsutveckling inom förskolan ska gynna barngrupper

I samband med att en gemensam förskoleförvaltning bildades för snart tre år sedan i Malmö inleddes arbetet med att kartlägga hur de olika förskolorna organiserar sina barngrupper. Resultatet har i sin tur bidragit till att man nu genomför en förändring av förskoleförvaltningens organisation.

Polisen förstärker närvaro på svenska flygplatser

Med anledning av explosionerna i Bryssel förstärker polisen sin närvaro på svenska flygplatser och ökar de trygghets- och säkerhetsskapande åtgärderna där.

Kerstin Gustafsson lämnar sin tjänst som gatudirektör i Malmö stad

Idag meddelade Kerstin Gustafsson sin ledningsgrupp och medarbetarna på Gatukontoret att hon lämnar sitt uppdrag som gatudirektör i Malmö stad. Hon avslutar sitt förordnande i förtid och lämnar posten den 31 mars 2016.

Socialarbetare för ungdomar tillbaks

Nu är verksamheten Socialarbetare för ungdomar tillbaka. Från och med den 1 mars finns fem medarbetare på plats ute på stan för att prata med och öka tryggheten bland ungdomar.

Malmö stadsnät blev Årets stadsnät 2015

Malmö stad har vunnit pris för Årets stadsnät 2015. Priset delades ut vid Svenska stadsnätsföreningens årskonferens den 16 mars.

Malmö och Lund lockar investerare

Med en andraplats för Lund och en tiondeplats för Malmö hamnar södra Sverige på kartan av intressanta investeringsorter i Europa, i alla fall när det gäller kommunikationer.

Malmö satsar på framtida investeringar och byggande i staden genom medverkan i MIPIM 15-18 mars

Malmö satsar på framtida investeringar och byggande i staden genom medverkan i MIPIM 15-18 marsFör nittonde året i rad deltar Malmö stad och Köpenhamn tillsammans med näringslivet med en gemensam monter på världens största fastighets- och investeringsmässa, MIPIM (Marché International des Professionels d´Immobilier) i Cannes. I år fokuserar montern på affärsmöjligheter och att lyfta fram de unika förutsättningar som finns i Sverige och Danmark tillsammans.

Rätt om hyrcyklar

Den 14 maj finns ett hyrcykelsystem i Malmö. Medierapporter om att "cykelavtalet underkänts i domstol" är fel. Malmö stads avtal med Clear Channel gäller och Förvaltningsrätten har bekräftat att det är korrekt undertecknat.

Malmö Live utsett till Årets bygge

Det lyckade samarbetet mellan olika aktörer var en framgångsformel - det konstaterade juryn när Malmö Live i går prisades som Årets bygge.

Dialogmöte kring arbetet med ensamkommande barn

Den 29 februari samlades 15 frivilligorganisationer och Malmö stad-anställda som varit med och tagit emot ensamkommande barn under hösten. Syftet var att utvärdera arbetet och se över hur behoven ser ut framöver.

Årsredovisning 2015: Positivt resultat och ekonomi i balans

Årets resultat blev +563 Mkr. Därmed uppnår Malmö stad kravet på ekonomi i balans och sitt finansiella mål om en hållbar ekonomisk utveckling. Det visar årsredovisningen som kommunfullmäktige godkände den 2 mars.

Stödtelefon för frågor om våldsbejakande extremism

Nu har Plattform Malmö öppnat upp sin befintliga telefonlinje för att stödja personer som känner oro inför anhöriga. Det kan handla om oro för att en person riskerar att gå med i en våldsbejakande extremistisk rörelse eller redan är aktiv i en sådan.

Malmö syns i Kina

Övernattningarna i Malmö 2015 har ökat med 17% jämfört med 2014. Störst var den procentuella ökningen av besökare från Kina. Nu visar VisitSwedens årliga rapportering att Malmö som destination har uppnått stor synlighet i kinesiska medier under året som gått, något som bådar gott för att trenden med ökande antal kinesiska besökare håller i sig.

Nu hittar du alla politiker på webben

Malmö stads nya digitala förtroendemannaregister är nu på plats. Det sökbara registret hittar du här på malmo.se.

Så säkrar vi kvaliteten och tryggheten på Klangens förskola

Under de senaste veckorna har förskoleförvaltningen vidtagit flera åtgärder på Klangens förskola för att säkra upp kvaliteten och för att kunna ge barnen den förskola de har rätt till. Nedan följer en sammanfattning av de åtgärder som gjorts på både kort och lång sikt.

Inbjudan till sverigefinskt samråd

Malmö stad vill bjuda in dig sverigefinska Malmöbo till årets första samråd torsdagen den 31 mars kl. 17.30-20.00.

Malmö 2040: Malmö stad startar visionsarbete

Hur vill kommunen att Malmö ska vara 2040? Malmö stad har nu startat ett visionsarbete som ska visa vägen. Hela organisationen är med och visionen beräknas vara på plats under 2016.