Start

Skolavslutning - en högtid men även risk

Skolavslutningen är en ceremoni som många ungdomar ser fram emot, men tyvärr finns det även risker i samband med att ungdomar firar detta lite väl mycket. Malmö stad vill uppmärksamma dig som förälder på dessa risker samt informera dig om var du kan vända dig vid behov av stöd och hjälp.

Direktsändning från kommunfullmäktige

Kommunfullmäktiges sammanträde 26 maj direktsänds på malmo.se. Du kan redan nu ta del av handlingarna inför sammanträdet.

Sex kök nominerade till White Guide Junior och Senior

Malmö stad har chans att vinna inte mindre än sex priser, när White Guide Junior premierar årets bästa offentliga gastronomi i samband med en gala på Malmö Live den 13 september.

Barnviken i Sibbarp inte längre något EU-bad

Badplatsen får inte längre kallas för EU-bad eftersom badvattenkvalitén har varit dålig under 5 år i rad.

Så vill regeringen möta bristen på förskollärare

Det råder stor brist på utbildade förskollärare i Malmö såväl som resten av landet. Under onsdagen besökte högskoleminister Helene Hellmark Knutsson Malmö och vi passade på att fråga hur regeringen tänker möta utmaningen.

3000 barn till Malmö Live 20-21 maj

20-21 maj är det dags för barn och unga från hela Skåne att presentera ina innovationer för en hållbar utveckling. Karnevalen fyller hela Malmö Live med nästan 3000 entusiastiska innovatörer. InnoCarnival Skåne 2016 är öppet och gratis för alla.

Malmö flaggar på IDAHOT-dagen

Idag, den 17 maj 2016, är det 26 år sedan den internationella världshälsoorganisationen WHO fattade beslutet att inte längre klassa homosexualitet som en sjukdom. Sedan 2004 uppmärksammas denna dag världen över under namnet IDAHOT, eller Internationella dagen mot homofobi och transfobi.

Nya avgifter inom vård och omsorg

Avgifter inom vård och omsorg kommer att höjas från den 1 juli 2016.

Deklarationen som fick fart på jämställdhetsarbetet fyller tio år

Idag, 12 maj, fyller CEMR-deklarationen för jämställdhet 10 år. Den drev på Malmö stads prisbelönta jämställdhetsarbete och i intervjuer med personer från olika delar av Malmö stads organisation ges många exempel på lyckade insatser.

Malmö stads näringslivsavdelning till ny adress

Näringslivsavdelningen på stadskontoret (Arbetsmarknad/Malmö Turism/Näringsliv) flyttar tillfälligt till Norra Vallgatan 1 juni.

Miljonregn över sommarlovet

Regeringen har beslutat att kommunerna ska göra extrasatsningar på gratis sommarlovsaktiviteter för barn och unga. Malmö stad har fått drygt 14 miljoner kronor som fördelats på de olika förvaltningarna.