Huvudnyheter

Fotboll mot rasism

Lördagen den 3 september spelas finalmatcherna i turneringen Fotboll mot rasism . Du som Malmöbo är varmt välkommen att komma och heja!

Änder misstänks förgiftade

Fem änder om dagen dör i Slottsparken och flera änder är sjuka. Antingen kan de vara drabbade av botulism eller så förekommer det blågröna alger i vattnet.

Här är årets finalister till Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen

Malmö stad delar årligen ut ett Stadsbyggnadspris för arkitektur och stadsbyggnad och ett Gröna Lansen-pris för hållbart byggande. I år har juryn valt att presentera sju finalister av totalt 38 inkomna förslag. På Stadsbyggandets dag den 8 september tillkännages vilka av projekten som vinner.

Värderingar möttes i hiphop

Åtta ensamkommande killar och hiphopkollektivet Kvinnliga Situationen har jobbat tillsammans i ett projekt under Stadsområde Innerstadens sommarsatsningar.

Vad händer med de utbrända bilarna?

Under augusti har vi sett ett stort antal bilbränder i Malmö. Det är en allvarlig och oroande utveckling, och Malmö stad samarbetar med både polis och räddningstjänst.

Skolstart på gymnasiet

Höstens gymnasiestart är en tid som många ungdomar ser fram emot med lite blandade känslor, men för de flesta så innebär det en glädjefull tid med nya kompisar och nya intryck. I samband med den nya skolstarten är det också för många en tradition att inleda med någon form av inspark, nollning eller fest som kan medföra vissa risker för din ungdom . 

Rekordbeläggning på hotellen i Malmö

Besökarna älskar Malmö. I alla fall om man ser till antal hotellövernattare som har ökat stort jämfört med samma tid föregående år. Och som det nu ser ut kan augusti slå rekord.