Spelberoende

Har du förlorat kontrollen över ditt spelande? Öppenvårdshuset Gustav, erbjuder rådgivning och behandling för personer med spelproblem.

Nu erbjuder även Region Skåne hjälp vid spelberoende. Spelberoendemottagningen är en öppenvårdsmottagning för dig som bor i Skåne, är 18 år eller äldre, och som tror att du är beroende av spel om pengar. Kontaktuppgifter till vuxenpsykiatrimottagning spelberoende Malmö

Vi på öppenvårdshuset Gustav erbjuder både rådgivning och behandling för personer med spelproblem, både från Malmö kommun och från länets övriga kommuner.

Kostnadsfria föreläsningar och seminarier om behandling för spelberoende, erbjuds även för socialtjänsten, högskola, kriminalvården, kuratorer och personal inom sjukvården. Vi tar emot studiebesök, men kommer också gärna ut på arbetsplatser och berättar om hur vi arbetar och om spelproblem generellt.

Vår behandling

I behandlingen på Öppenvårdshuset Gustav utgår vi från att det är fullt möjligt att bli av med sina problem. Behandlingen är upplagd på 11 tillfällen, en förmiddag i veckan. Vi arbetar i grupp om fem till sju personer. Enskild behandling kan erbjudas i undantagsfall. Budgetinformation ingår i behandlingen.

Behandlingen innehåller följande teman:

  • Faktorer som utlöser och vidmakthåller spelande
  • Hjärnans belöningssystem och förändringsprocess
  • Att hantera längtan efter att spela — "spelsug”
  • Tankefällor - orealistiska tankar kring vinstmöjligheter
  • Risksituationer och återfall
  • Individuella samtal/rådgivning kan erbjudas
  • Behandlingen omfattar både skriftliga övningar och hemuppgifter, därför är det viktigt att våra deltagare behärskar det svenska språket i tal och skrift.

Vem kan ingå i behandlingen?

Vi vänder oss till dig som fyllt 18 år och som har problem med överdrivet spelande om pengar och som har bestämt dig för att förändra din situation. Därmed vänder vi oss inte till personer som har problem med överdrivet datorspelande. Länk till information kring hur du kan få hjälp med överdrivet datorspelande.

Om du har ett pågående alkohol- och/eller drogmissbruk eller en allvarlig psykisk problematik, kan vi inte ta emot dig i behandlingen.

Kostar det något?

Nej, behandlingen är kostnadsfri.

Startdatum för behandlingsgrupp

Behandlingsgrupp hos oss startar varje termin. Kontakta någon av behandlarna för mer information om du är intresserad av att få veta mer. Kontaktinformation finns längst ned på sidan.

Anhörig till spelmissbrukare

Har du någon anhörig som har spelproblem kan du vända dig till Öppenvårdshuset Gustav för stöd och rådgivning.

Senast ändrad: 2017-11-03 14:49