Stödcentrum

Har du blivit utsatt för ett brott? Vänd dig till Stödcentrum. Du kan vara anonym och det kostar inget.

På Stödcentrum kan du få hjälp med:

  • samtalsstöd och krisbearbetning
  • rådgivning
  • medling
  • förberedelse inför rättegång

Chatta med en socialarbetare

Är du ung och behöver någon vuxen att prata med? Är du vuxen o behöver någon annan vuxen att prata med? Chatten ger dig som Malmöbo möjlighet att få råd, stöd och information i direktkontakt med en socialarbetare.

Chatten är öppen måndagar-torsdagar kl 08.30-15.00 med lunchstängt 12.00-12:30. Klicka på bilden nedan för att komma till chatten.

Stöd till brottsutsatta

På Stödcentrum kan du som blivit utsatt för brott få samtalsstöd samt rådgivning och praktisk hjälp, till exempel förberedelse inför rättegång eller ansökan om brottsskadeersättning.

Stödcentrum vänder sig till dig som blivit utsatt för misshandel, rån, väskryckning, olaga hot, ofredande, våldtäkt eller andra typer av integritetskränkande brott. Det går bra att vara anonym och du behöver inte ha gjort en polisanmälan för att få stöd.

Även du som bevittnat ett brott eller är nära anhörig till någon som blivit brottsutsatt är välkommen till oss.

Medling

Medling innebär att den som begått ett brott och den som blivit utsatt för brottet träffas tillsammans med opartiska medlare. Vid mötet kan parterna prata om det som hänt, få svar på sina frågor och komma överens om framtida förhållningssätt. Medling vänder sig till alla som utsatts för någon form av brott och till ungdomar upp till 21 år som begått brott.

Frågor och svar

Här har Stödcentrum samlat svaren på de vanligaste frågorna om brottsoffer och medling.

Mer information

Kontakta Stödcentrum för mer information, 040 — 34 92 92 eller stodcentrum@malmo.se