Torups rekreationsområde

Torup är ett unikt rekreationsområde där du kan uppleva både kultur och natur. Här hittar du allt från motionsspår, promenadstigar och ridslingor till aktiviteter för de yngsta. Varför inte ta en skön promenad i Torups vackra slottsträdgård?

Just nu:

  1. Torup slott byggdes på mitten av 1500-talet och är idag en av Nordens bäst bevarade renässansborgar. I Torup slottspark kan man se trädgårdsanläggningar från fem århundraden.

  2. Torups stallar har anor från 1500-talet. Dessa totalförstördes vid en brand 2006 men är nu återställda. Här ska en ny mötesplats i Torup växa fram, nu finns ett natur- och kulturrum i stallarna samt Torups slottskafé.

  3. Friluftsgården är öppen alla dagar i veckan, här får du veta mer om rekreationsområdets möjligheter och vad som är på gång i området. Här finns kafé, gym, bastu och omklädnadsrum.

  4. Här finns mycket natur och kultur att upptäcka och utforska för nyfikna barn med sinnena öppna för upplevelser, fantasi, kunskap och lek!

  5. Museet finns i en gammal statarlänga från 1886, där historien presenteras med rekonstruerade bostads- och uthusmiljöer, utställningar, lekmiljö och djur. Museet är en lärosal där skolor och andra grupper ges möjlighet att uppleva förr i tiden. Här finns handelsbod och kafé.

Hitta hit

Buss
Skånetrafiken buss 148 från Södervärn.

Bil från Malmö
Kör Sallerupsvägen mot Bara/Klågerup. Efter Bara centrum följ skyltning till Torup.

Cykel
Cykla från Malmö till Bokskogen på Utflyktsstigen. Den är 1 mil lång, utgår från Husie i närheten av Videdalstorget och går till stora delar på banvallen efter en nedlagd järnväg. Mer information om denna finns i Malmö Cykelkarta, som också kan erhållas i friluftsgårdens reception.

GPS 
N55 33.965
E013 12.751