Torups rekreationsområde

Torup är ett unikt rekreationsområde, inte långt från stan. Här kan du uppleva kultur och natur på samma gång.  Hit tar sig tusentals besökare under hela året.

Här hittar du motionsspår, promenadstigar och ridslingor.  För de yngsta finns en populär skogslekplats, sagostig och Hitta Vilse slinga.
Du kan också välja en skön promenadtur i Torups vackra slottsträdgård! Detta är en visningsträdgård som är öppen för allmänheten.

Aktuellt under 2014

Här hittar du det som händer i rekreationsområdet under året.

Torup slott och park

Torup slott byggdes på mitten av 1500-talet och är idag en av Nordens bäst bevarade renässansborgar. I Torup slottspark kan man se trädgårdsanläggningar från fem århundraden. Upptäck slottet och dess historia genom spännande guideturer.

Stallarna

Torups stallar har anor från 1500-talet. Dessa totalförstördes vid en brand 2006 och är nu återställda. Här ska en ny mötesplats i Torup växa fram, nu finns ett natur- och kulturrum i stallarna samt  Torups slottskafé.

Friluftsgården

Friluftsgården är öppen alla dagar i veckan, här får du veta mer om rekreationsområdets möjligheter och vad som är på gång i området.
Här finns kafé, gym, bastu och omklädnadsrum.

Barnens Torup

Här finns mycket natur och kultur att upptäcka och utforska för nyfikna barn med sinnena öppna för upplevelser, fantasi, kunskap och lek!

Statarmuseet

Museet finns i en gammal statarlänga från 1886, där historien presenteras med rekonstruerade bostads- och uthusmiljöer, utställningar, lekmiljö och djur. Museet är en lärosal där skolor och andra grupper ges möjlighet att uppleva förr i tiden. Här finns handelsbod och kafé.

Hitta hit


Buss
Skånetrafiken buss 142 från Södervärn.

Bil
Från Malmö kör du Sallerupsvägen mot Bara/Klågerup. Efter Bara centrum finns en vägskylt som visar till Torup.

Cykel
Cykla från Malmö till Bokskogen på Utflyktsstigen. Den är 1 mil lång, utgår från Husie i närheten av Videdalstorget och går till stora delar på banvallen efter en nedlagd järnväg. Mer information om denna finns i Malmö Cykelkarta, som också kan erhållas i friluftsgårdens reception.