Malmö Borgarskola

En internationell skola att räkna med!

Hur är det att plugga på Malmö Borgarskola? Se elevkårens film om skolan.

Besök oss på ÖPPET HUS

Du som råkat missa våra två lyckade ÖPPET HUS-tillfällen den 15 och 17 november 2016 får återigen möjligheten att besöka oss redan i januari 2017. Välkommen hit för att träffa personal och elever - och uppleva vår skola - torsdagen 26 januari kl.18.00-20.00... "Save the date!"

Skuggning

På de engelskspråkiga programmen erbjuder vi skuggning, men vi vill gärna att du först besöker oss på något av våra ÖPPET HUS-tillfällen. Har du redan träffat oss och är intresserad av skuggning får du gärna ta kontakt.

Aktuellt

F.d. Borgarelev tävlar i kinesisk ”vetenskapsidol”

F.d. Borgareleven Daniel Jacobsson, som tog studenten sommaren 2016 efter att ha gått Naturvetenskapsprogrammet, är med och tävlar i ’Junior Edison’ - en enormt populär kinesisk talangtävling i vetenskap för unga människor. Läs mer här.

Nyheter kring omvandling av IB-betyg

Universitets- och högskolerådet (UHR) har utfärdat nya bestämmelser kring hur IB-betygen ska översättas i det svenska systemet. Läs mer här.

Novellworkshop med författaren Lina Wolff

22 november fick elever som läser kursen Skrivande (årskurs 3) - samt ytterligare elever med en passion för kreativt skrivande - delta i en workshop med författaren Lina Wolff, som nyligen fick Svenska Dagbladets litteraturpris och är nominerad till Augustpriset för sin roman ’De polyglotta älskarna’ (Albert Bonniers Förlag). Läs mer här.

Borgarelev tar 2:a plats i nationell mattetävling

Borgareleven Arvid Lunnemark (NA15B) har kommit på andra plats i finalen på Skolornas matematikstävling (SMT) – en nationell tävling som matteläraren Svetlana Iantchenko beskriver som svensk mästerskap i matematik. Läs mer här.

Fantastisk lärare i entreprenörskap på Malmö Borgarskola

Vi gratulerar vår förstelärare Karin Ekelund som blev vald till en av Sveriges främsta i entreprenörskap.

Tävlingen ”Sveriges främsta lärare i entreprenörskap” uppmärksammar lärare som lockar elevers intresse för att starta egna företag. De hjälper eleverna att utveckla sina förmågor i samarbete, kreativitet och problemlösning. Läs mer här.

Malmö Borgarskola Travels

Är du intresserad av våra pågående och nyligen genomförda internationella projekt på Malmö Borgarskola? Malmö Borgarskola Travels! 

Läs om vår skola genom att klicka på bilden.