Stipendiet Fritidsexpressen

Har du en rolig idé som du vill förverkliga på din fritid? Det kan till exempel handla om en tävling eller turnering inom ett fritidsintresse som du gillar. Är du 13 år eller äldre? Då kan Fritidsexpressen vara något för dig!

Alla som är över 13 år och bor i Malmö kan söka stipendiet Fritidsexpressen.

Din idé ska leda till ett projekt eller en aktivitet som:

  • genomförs i Malmö
  • är öppen för alla och blir synligt på något sätt
  • riktar sig till flera Malmöbor mellan 13-25 år
  • har ett tydligt syfte

Du ansöker om stipendiet senast 30 dagar innan aktivitetens eller projektets genomförande, på upp till 10 000 kr, och du får ett besked inom 21 dagar under förutsättning att ansökan är komplett. Snabbt och enkelt!

Avtal om villkoren för stipendiets användande skrivs därefter mellan fritidsförvaltningen och den sökande. Obs! Om sökande är under 18 år skrivs avtal med dennes målsman/vårdnadshavare.

Läs mer

Logotyp för marknadsföring

  • Fritidsexpressens logotyp samt Malmö stads logotyp ska användas vid marknadsföring av beviljade aktiviteter/projekt. Du hittar dem här

Här kan du läsa om de projekt och aktiviteter som beviljats stipendiet Fritidsexpressen.

Frågor?

Vill du veta mer innan du skickar in din ansökan, välkommen att ringa på telefon 040-34 24 89 eller skicka dina frågor via e-post, så hjälper vi dig så snabbt vi kan!

Stipendiet Kulturexpressen

Har du istället en kreativ idé inom kultur och konst? Om du är över 13 år och bosatt i Malmö så kan du vända dig till det motsvarande stipendiet Kulturexpressen.