Huvud tidningen Grön stad

Tidningen Grön Stad

Tidningen Vårt Malmö, förstasidan

Sedan oktober 2012 ingår miljöförvaltningens tidning Grön stad i innehållet i tidningen Vårt Malmö. Vårt Malmö är Malmö stads tidning som delas ut till alla hushåll i hela stan. I fyra till fem nummer per år medverkar miljöförvaltningen med tema miljö- och hållbarhet.
Till Vårt Malmö

Bor du i Malmö får du Vårt Malmö i brevdlådan. Bor du någon annanstans kan du plocka ett exemplar av tidningen på miljöförvaltningen, i foajén.

Här kan du ladda ner de tidigare numren av tidningen Grön Stad i PDF-format.

#3, 2011

I detta nummer stod barn och unga i fokus. Temat var hur det är att vara ung i Malmös miljö, hur ser framtiden ut för våra barn, hur lever man miljövänligt som småbarnsfamilj och hur får barn och unga vara med och påverka sin närmiljö? Läs om Cleantech och om familjen som fått testköra en elbil i tre månader. Ladda ner Grön Stad #3, 2011 »

Grön stad nr 3 2010

#2, 2011

Ett riktigt somrigt nummer av Grön Stad. Här får du på gröna sköna promenad- och cykelstråk i Malmö och goda klimatsmarta picknicktips. Du kan även läsa om Anna och Ivan som förbereder sitt gröna bröllop och den nya utomhustrenden/sporten parkour. Ladda ner Grön Stad #2, 2011 »

Grön stad nr 3 2010

#1, 2011

Kunglig glans över årets första nummer av Grön Stad; Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besöker Malmö och imponeras av vårt hållbarhetsarbete. Dessutom handlar tidningen om hållbart mode, Malmö stads satsning på elcyklar och om de hållbarhets-förändringar som är på gång i Rosengård. Ladda ner Grön Stad #1, 2011 »

Grön stad nr 3 2010

#3, 2010

Höstnumret av Grön stad berättar om det grönskande Malmö; stadsodling i Seved, gröna fasader i Augustenborg, grönare skolgårdar och Gyllins vilda trädgård. Dessutom kan du läsa om Hövding  som ger säkrare cykling, om Expo 2010 i Shanghai och om att re-designa second hand-fynd. Ladda ner Grön Stad #3, 2010 »

Grön stad nr 2 2010

#2, 2010

Detta nummer av Grön stad bjuder på en vattenspecial - fem späckade sidor om Öresund. Du kan även läsa om en kopia av Västra Hamnen som byggs i Kina. Grön Stad berättar om designduon som gör kokostvål i Kenya och om en klätterkonstnär som gör CO2-neutral föreställning. Ladda ner Grön Stad #2, 2010 »

Grön stad nr 1 2010

#1, 2010

Årets första nummer av Grön Stad är ett temanummer om tillsynsarbetet som bedrivs av Malmö stad. Möt inspektörerna som synar restauranger, bostäder, marker för gäster och invånares skull. Läs även om kemikalier i kläder och om hygien i badhus. Ladda ner Grön Stad #1, 2010 »

Grön stad nr 3 2009

#3, 2009

Temanummer: Världens klimatögon riktas mot Öresund. Läs även om Malmös klimatarenor, satsningar på hälsoträdgård, Trädgårdsfredag Tareqs tips om klimatsmart mat och barns odlingsträdgård vid Sevedsplan. Ladda ner Grön Stad #3, 2009 »

Grön stad nr 2 2009

Nr 2, 2009

Sommarnumret av Grön Stad bjuder på nyttig information inför sommaren: koll på sommarmaten, djupdykning i Öresund, reportage om Malmö ekogårdar och genomgång av solkrämen. Men du kan också läsa om hur Malmöfestivalen miljöcertifierats, om koloniliv och om den cyklande förskolan bland mycket annat. Skön sommar! Ladda ner Grön Stad #2, 2009 »

Nr 1, 2009

I årets första nummer av Grön Stad får du bland annat veta allt du någonsin velat fråga om glödlampor. Här finns också vårtfräscha odlingstips för balkongen, en massa information om Malmös stora klimatsatsningar under året och en lägesrapport från vindkraftsfronten. Missa heller inte årets grönaste filmquiz! Ladda ner Grön Stad #1, 2009 »