Vägledningscentrum

Ord

Aktuellt

Informationsmöte Vägledningscentrum

Onsdagen den 2 september kl 13.00 kan du träfffa två lärare från "Grafisk operatör lärlingsutbildning" i vår kundmottagning.

Läs mer här

Träffa skolor på Vägledningscentrum

Nu har du möjlighet att träffa studievägledare/representanter från folkhögskolor i Skåne, Lunds universitet och Malmö högskola på Vägledningscentrum. Då kan ställa frågor om utbildningar samt hur det praktiskt fungerar att studera på skolan.

Läs mer här.

Informationsmöte på Vägledningscentrum

Vård- och omsorgsutbildning 56 veckor Universitetsholmen

Måndag 7 sept kl 15.30.

Fredag 11 sept kl 10.00.

Workshops på Vägledningscentrum

Workshop är en träff för en grupp personer där man tillsammans diskuterar och arbetar med ett specifikt tema/ämne för att nå ett mål. Under träffarna får du möjlighet att arbeta med det som du behöver fördjupa dig inom för att kunna fatta välgrundade beslut. Att delta i en vägledningsworkshop kan vara aktuellt för dig som till exempel står inför en förändring, som inte vet vilken riktning du ska ta eller som känner att du behöver få nya perspektiv på din situation.

Låter detta intressant kan du läsa mer här.

Det lönar sig att göra en validering!

Läs mer om resultatet här

Ändringar gällande slutbetyg

Den 12 maj informerade Skolverket att regeringen har förlängt övergångsbestämmelser om slutbetyg. De övergångsbestämmelser som tidigare skulle gälla till den 1 juli i år är nu förlängda fram till 1 januari 2017.
Du som endast har läst gymnasiekurser från juli 2012 och framåt är inte berörd av denna förändring. Du fortsätter att läsa enligt din studieplan mot en examen.
Detta berör dig som nu läser mot ett slutbetyg och behöver mer tid på dig.
Detta berör även dig som har ändrat din studieplanering från slutbetyg till att läsa mot en examen på grund av tidsbrist och blir missgynnad av detta.
Du är välkommen in till Vägledningscentrum för att studieplanera tillsammans med en studie- och yrkesvägledare.