Karin Lindskog

Läs om Karin Lindskogs syn på sin roll som senior lärare på Djupadalsskolan och om varför hon valt läraryrket.

Kvinnlig lärare

Karin Lindskog, senior lärare Djupadalsskolan. Foto: © Malmö stad / Freddy Billqvist

”Jag har fyllt 65 år men valt att fortsätta arbeta eftersom det är så roligt att gå till arbetet varje dag. Min långa erfarenhet som lärare behövs, dels i arbetet med eleverna, dels som ett stöd för nya lärare.”

Vad är det du gör på ditt jobb?

– Jag är speciallärare, vilket innebär att jag arbetar med elever som är i behov av särskilt stöd, främst i svenska och matematik. Jag arbetar med barn från förskoleklass till åk 5. Jag har även uppdrag som förstelärare där jag bland annat arbetar med språkutveckling, elevhälsofrågor och bedömningsstöd.

Vad är det som är så roligt med att vara lärare?

– Det absolut roligaste är kontakten med barnen, att följa deras utveckling och få vara en del av den. Det allra bästa är att se sina elever lyckas. Som lärare har man aldrig tråkigt! Det kan vara utmanande och svårt, stundtals stressigt, men kreativt och roligt. Att möta barn och vara en del av deras vardag är fantastiskt stimulerande. Det håller en ung i sinnet.

Vad är det bästa med att jobba på Djupadalsskolan?

– Vi har trevliga och nyfikna elever, engagerade föräldrar och fantastisk personal som alla stöttar varandra i arbetet.

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Malmö stads grundskolor?

– Jag tror att i en stor kommun har man större möjlighet till gemensamma stödfunktioner som till exempel psykologteam, pedagogisk fortbildning och att bjuda in internationella föreläsare.

Vilka utmaningar möter du i ditt jobb?

– Det kan ibland vara svårt att få tiden att räcka till för allt man skulle vilja göra. Det kan i vissa fall vara en utmaning att komma fram till ett bra sätt att nå fram till en elev och att motivera och stimulera eleven.

Fråga en som vet!

Har du funderingar kring hur det är att jobba som lärare eller skolledare i Malmö stads grundskolor? Är det någonting du skulle vilja prata med oss om?

Kontakta oss via nedan formulär så får du svar från någon av dina framtida kollegor! Vi vill gärna ha kontakt med dig!Vill du ha svar per e-post, fyll i din e-postadress.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2017-11-05 13:18