Marcus Jeremiasen

Läs om Marcus Jeremiasens syn på sin roll som lärare på Ängslättskolan och om varför han valt läraryrket.

Manlig lärare

Marcus Jeremiasen, lärare Ängslättskolan. Foto: © Malmö stad / Freddy Billqvist

”Inom Malmö stads grundskolor finns en sammanhållning som märks av, inte bara på min skola utan skolorna emellan. Vi arbetar alla tillsammans för elevernas bästa.”

Vad är det du gör på ditt jobb?

– Jag är lärare i årskurs 4–6 och klassföreståndare i årskurs 5. Jag undervisar i svenska, matematik och engelska.

Vad är det som är så roligt med att vara lärare?

– Att kunna påverka undervisningen och göra den så rolig och utvecklande som möjligt för eleverna. Att få arbeta med människor och vara med på elevernas resa genom en rolig tid i skolan.

Vad är det bästa med att jobba på Ängslättskolan?

– På Ängslättskolan är det en härlig stämning på jobbet bland ledning, kollegor och eleverna. Vi har en positiv arbetsmiljö där alla hjälps åt att försöka göra det bästa av alla situationer. Ett tillåtande klimat där alla blir respekterade och hörda!

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Malmö stads grundskolor?

– Mångfald bland eleverna. Du får möta så många intressanta människor som kommer från hela världen. En sammanhållning som märks av inte bara på skolan utan även i större sammanhang.

Vilka utmaningar möter du i ditt jobb?

– Att hinna med att tillgodose alla elevers behov i fråga om utveckling under alla lektioner. Hantera all dokumentation samtidigt som det inte ska gå ut över undervisningen.

Hur är dina kollegor?

– Positiva, hjälpsamma, kompetenta och nytänkande.

Var ser du dig själv om 10 år?

– Då är jag fortfarande lärare eller så har jag tagit steget att läsa till specialpedagog då jag tycker det är väldigt intressant.

Vad skulle du säga till andra lärare som funderar på att söka jobb på grundskolor i Malmö stad?

– Sök till Malmö stad för att arbeta i en utmanande och utvecklande miljö. Du får chansen att arbeta med kompetenta kollegor som tillsammans jobbar för varje elevs bästa skola!

Fråga en som vet!

Har du funderingar kring hur det är att jobba som lärare eller skolledare i Malmö stads grundskolor? Är det någonting du skulle vilja prata med oss om?

Kontakta oss via nedan formulär så får du svar från någon av dina framtida kollegor! Vi vill gärna ha kontakt med dig!Vill du ha svar per e-post, fyll i din e-postadress.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2017-11-05 13:18