Nina Bergin

Läs om Nina Bergins syn på sin roll som lärare på Gullviksskolan och om varför hon valt läraryrket.

Kvinnlig lärare

Nina Bergin, lärare Gullviksskolan. Foto: © Malmö stad / Freddy Billqvist

”Som lärare i Malmö stad finns det goda utvecklingsmöjligheter. Jag både undervisar och driver skolans digitaliseringsprocess. Jag har fått mitt drömjobb!”

Vad är det du gör på ditt jobb?

– Jag arbetar som NO-lärare på 50 procent och IKT-pedagog på 50 procent. Som NO-lärare undervisar jag i årskurs 4. Jag planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Som IKT-pedagog är jag med och leder skolans digitaliseringsprocess vilket innebär att jag bland annat utbildar, inspirerar och stärker lärarna i användandet av digitala verktyg.

Vad är det som är så roligt med att vara lärare?

– Att få arbeta tillsammans med människor. Att hitta vägar och leda eleverna i deras kunskapsutveckling. Skapa relationer och se hur eleverna växer i sitt eget lärande.

Vad är det bästa med att jobba på Gullviksskolan?

– Jag har bara varit på Gullviksskolan i några månader men jag upplever att detta är en arbetsplats där man trivs. Många har varit på skolan i många år och man arbetar nära varandra och hjälps åt. Vi har ett mysigt och varmt klimat.

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Malmö stads grundskolor?

– Det stora nätverkandet mellan skolor, rektorer och lärare. Malmö har förstått att om vi ska kunna skapa en likvärdig skola för eleverna i staden måste vi som arbetar här samverka, dela med oss och lära av varandra.

Vilka utmaningar möter du i ditt jobb?

– Ibland är det är svårt att finna rätta vägar så att mina elever lyckas. En av de absolut tuffaste utmaningarna är att få eleverna att förstå varför de ska gå i skolan och varför de ska lära sig saker. En hel del av Malmös barn och unga bär med sig ett tungt bagage och då kan det ibland vara svårt att se meningen med skolan.

Hur är dina kollegor?

– Jag har många fina, roliga och hjälpsamma kollegor som jag trivs bra att arbeta tillsammans med. Många av mina privata vänner är tidigare kollegor till mig som jag fortfarande umgås med.

Var ser du dig själv om 10 år?

– Om 10 år gör jag precis det som jag gör nu. Jag älskar mitt jobb och kan inte tänka mig att göra något annat än undervisa och utveckla undervisningen genom att leda skolutvecklingsfrågor som är viktiga för mig.

Vad skulle du säga till andra lärare som funderar på att söka jobb på grundskolor i Malmö stad?

– Att vara lärare i Malmö kan vara tufft, man behöver vara stark och tydlig i sin ledarroll och samtidigt ha ett mycket stort hjärta. Om man gillar utmaningar och tycker om människor samt har en vilja att möta alla individer utifrån deras unika person är Malmö en arbetsplats där man kan göra stor skillnad och får mycket tacksamhet och värme tillbaka.

Fråga en som vet!

Har du funderingar kring hur det är att jobba som lärare eller skolledare i Malmö stads grundskolor? Är det någonting du skulle vilja prata med oss om?

Kontakta oss via nedan formulär så får du svar från någon av dina framtida kollegor! Vi vill gärna ha kontakt med dig!Vill du ha svar per e-post, fyll i din e-postadress.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2017-11-05 13:18