Anna Ericsson

Läs om Anna Ericssons syn på sin roll som rektor på Geijerskolan och om varför hon valt att bli rektor.

”Vår storlek är vår styrka. I Malmö stad har vi goda arbetsvillkor, tydliga mål och ett fantastiskt stöd för oss skolledare. Dessutom har vi bra kompetensutvecklingsmöjligheter!”

Vad är det som är så roligt med att vara rektor?

– Det är att få vara med i det pedagogiska utvecklingsarbetet och att få se hur såväl elever som medarbetare växlar upp och utvecklas i enlighet med skolans alla mål.

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Malmö stads grundskolor?

– Vi har ett väldigt övergripande stöd från förvaltningen som finns tillgänglig för oss rektorer på ett fantastiskt sätt med allt från HR-frågor och myndighetsfrågor till kommunikation, redovisning, lokalplanering och ekonomi. Utöver det finns också Pedagogisk Inspiration som är en enastående avdelning där vi kan få hjälp med pedagogisk fortbildning på många olika plan och nivåer.

Vilka utmaningar möter du i ditt jobb?

– Det är ett högt tempo på rektorsnivå. Geijerskolan är en skola med över 550 engagerade elever och med ännu fler, lika engagerade, vårdnadshavare. Det är viktigt att informera och vara tydlig kring vilka beslut som fattas. Det minimerar en del utmaningar men i övrigt är just förankring och information en av utmaningarna vi har som skolledare. En annan utmaning är att ständigt utmana andra och hålla siktet på utveckling.

Hur är dina kollegor?

– På Geijerskolan är vi tre skolledare och tillsammans är vi ett gott gäng. Vi har olika styrkor och bygger vårt samarbete på detta. I rektorsgruppen i område Väster är vi ett glatt och öppet gäng med olika lång erfarenhet. Vi ska detta läsår fokusera på det strategiska ledarskapet tillsammans.

Vad skulle du säga till andra rektorer som funderar på att söka jobb på grundskolor i Malmö stad?

– Jag kan verkligen rekommendera Malmö stads grundskolor som en attraktiv arbetsgivare för rektorer. Här finns det stöd och den styrning som förenklar och förtydligar i frågor kring rektorsuppdraget.

Fråga en som vet!

Har du funderingar kring hur det är att jobba som lärare eller skolledare i Malmö stads grundskolor? Är det någonting du skulle vilja prata med oss om?

Kontakta oss via nedan formulär så får du svar från någon av dina framtida kollegor! Vi vill gärna ha kontakt med dig!Vill du ha svar per e-post, fyll i din e-postadress.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-03-08 09:16