Kvinnojouren Öresund och Ungdomsjouren Öresund

Händer som sträcker sig mot vita fjädrar mot mörk bakgrund

Bild: Colourbox

En ideell förening som utan vinstsyfte erbjuder kvalificerat stöd, omsorg och skydd – kostnadsfritt och anonymt – för våldsutsatta kvinnor och barn samt ungdomar som behöver prata med en trygg vuxen.

Kvinnojouren Öresund och Ungdomsjouren Öresund är två verksamheter i en förening - Kvinnojouren Öresund och Ungdomsjouren Öresund. I båda våra verksamheter kommer vi i kontakt med människor som lider av psykisk ohälsa. Tidigare hette vi ATIM Kvinno- och Ungdomsjour och har funnits sedan 2004.

Lilla samtalsrummet

Lilla samtalsrummet

Kvinnojouren Öresund


Vi erbjuder stödsamtal på telefon, chatt, mail och inbokade besök och talar svenska, engelska, danska och arabiska.

Telefon 040-12 55 86

Öppet helgfria vardagar 9.00-17.00

info@kvinnojourenoresund.se
kvinnojourenoresund.se

Kvinnojouren Öresund kan du få rådgivning och stöd på vår öppna mottagning. Du kan antingen besöka oss eller få stöd via telefon eller chatt. I kontakten med oss kan du välja att vara helt anonym och all personal har tystnadsplikt.

Stora samtalsrummet

Stora samtalsrummet

Ungdomsjouren Öresund

Oavsett könsidentitet är du som ungdom som vill prata med en trygg vuxen välkommen till oss. Vi erbjuder stödsamtal på telefon, chatt och mail och talar svenska, engelska, danska och arabiska. Du som är över 15 år kan också boka in stödsamtal och träffa en av våra kuratorer på plats hos oss på vår öppna samtalsmottagning vid Nobeltorget.

Telefon 040-12 55 86

Öppet helgfria vardagar 9.00-17.00

 

Vår chatt med våra erfarna kuratorer är öppen måndagar kl 15-17 och onsdagar kl 18-20.30. Du hittar chatten via vår hemsida ungdomsjourenoresund.se 

Det går också bra att maila oss på info@ungdomsjourenoresund.se

Ungdomsjouren behöver du inte ha varit våldsutsatt för att som ungdom kontakta oss, det räcker gott och väl att du är i behov av samtal med en trygg vuxen som finns där för dig och lyssnar. Vi ser oss gärna som ett komplement till BUP och andra samtalsmottagningar med långa köer, och vår ambition är att kunna erbjuda en behövande ungdom samtal inom tre dagar. Vi erbjuder även akuttider som gör att man kan få tid redan samma dag som man kontaktar oss. Vi som arbetar på Ungdomsjouren Öresund, både personal och volontärer har tystnadsplikt och du kan alltid vara anonym när du kontaktar oss. Därför kan du vara säker på att det du berättar stannar hos oss.

Kontoret

Kontoret

 

Övrig kontakt

Besöksadress:

Olof Palmes Plats 1, vån 4 i Malmö

(i Folkets Hus nära Nobeltorget)


 

Telefon:

040-12 55 86 bemannad varje helgfri vardag mellan kl 9-17

E-post:

info@kvinnojourenoresund.se

info@ungdomsjourenoresund.se