Funktionsstödsförvaltningen deltar i Malmö Pride 2022

Den 6–10 juli pågår den årliga Pridefestivalen i Malmö. Festivalen belyser hbtqia+-rättigheter genom olika former av aktiviteter, allt ifrån föreläsningar och opinionsbildning till musik, kultur och parad. Funktionsstödsförvaltningen deltar i Malmö Pride med två programpunkter och i Prideparaden

Funktionsstödsförvaltningens programpunkter på Pride House


”Öppet hus med personligt ombud – att möta personer med psykisk ohälsa och hbtqia+-identitet”
Tid: 6 juli klockan 9–12.
Plats: Scandic hotell Triangeln Malmö, i foajén

”Funktionsstödsförvaltningens arbete - relationer, sexualitet och samtycke”
Tid: 7 juli klockan 10.30–11.15
Plats: Scandic hotell Triangeln Malmö


Prideparaden

Tid: Samling från klockan 12.00 (paraden startar 13.00)
Plats: Pegasusstatyn i Slottsparken

Funktionsstödsförvaltningen kommer gå med i årets Prideparad, lördagen den 9 juli. Vi samlas från klockan 12.00 vid Pegasusstatyn i Slottsparken där representanter från förvaltningen står med en stor banderoll. Vi gör oss i ordning och ansluter sedan till en plats lite längre bak i paraden som kommer ha gott om utrymme och avstånd.

Paraden startar sedan klockan 13.00 och går från Slottsparken till Folkets park, via Malmö Opera och Triangeln. När paraden kommer fram till Folkets park finns olika aktiviteter som ni kan delta i på egen hand. Läs mer på Malmö Prides hemsida Start - Malmö Pride (malmopride.com).

Vill du ansluta till paraden senare än starttiden finns det möjlighet till det. Två medarbetare från funktionsstödsförvaltningen kommer att stå vid Mormors bageri (nära Triangeln) i hörnet Spångatan/Norra Skolgatan klockan 14.00. Härifrån ansluter vi till funktionsstödsförvaltningens plats i paraden och följer med till Folkets park. Representanterna kommer ha på sig vita T-shirts med den hälsofrämjande loggan på framsidan av tröjorna (se bild).

Hälsoveckans logotyp